shuca je napisao

Svakako da je ovo Beograd

Levo se vidi nekadasnji drvored iz Savsku ulicu, ali jos bolji marker je zgrada BIGZ/a desno..sa sve dimnjakom.
Mislim da se vidi i deo nekadasnje zeleznicke skole ???

Sve to i meni liči da je tako. Ali ono što me buni su koloseci.
Ako je ono zgrada BIGZ-a (a na ovakvim fotografijama to se ne može tvrditi sa sigurnošću, može da bude i neka senka i sl.) na tom potezu, prema svim poznatim šemama i fotografijama nikad nisu bila 3 uzana koloseka, pogotovu ne neki koji je išao "u krivinu". Uz to sa desne starne bi morali da se vide i normalni koloseci ili bar prostor za njih. Na prostoru kod Savske nigde uzani koloseci nisu bili toliko udaljeni od normalnih, niti je moglo da bude toliko zgrada između njih. Uz to uzani koloseci su trebali da idu desno, a ne levo od one zgrade, kako se to vidi na ovoj fotografiji:

- col6.jpg (116.62 KiB) Pogledano 1720 puta
Takođe to mesto je malo neobično za zaustavljanje voza, mada nije nemoguće zbog njegovog "svečarskog" karaktera.
S druge strane onaj drvored je zaista pljunuta Savska ulica i one zgarde najviše liče na taj deo Beograda.
Što se mene tiče lokacija ove fotografije mi je i dalje pod zankom pitanja.
I na kraju četvrta fotografija za
colicdusan325

- col3.jpg (105.84 KiB) Pogledano 1720 puta
Serija 17 će i po najvećem zimskom kijametu da odvuče putnički voz iz Beograda. Da se podsetimo na vreme kada nikakve elementarene neopogode nisu dugo mogle da zaustave železnicu.