Pruge uzanog kolos. Lašva-D.Vakuf(Bugojno.-G.Vakuf)-Srnetica
Re: Pruge uzanog kolos. Lašva-D.Vakuf(Bugojno.-G.Vakuf)-Srnetica
- Prikačeni fajlovi
-
- karta-1913.jpg (35.86 KiB) Pogledano 2683 puta
- Prikačeni fajlovi
-
- 740-107.jpg (183.92 KiB) Pogledano 2610 puta
-
- Direktor železnice
- Pridružio se: 17 Maj 2018, 17:01
- Kontakt:
Molim Vas, g. Pecelj, da izdvojite tu fotografiju sa str. 12, s istom kulom (koja se vidi na ovoj fotografiji).PECELJ napisao:Mislim da je pitanju Travnik.
Na temi "Lašva - Jajce - Srnetica" postoji na str. 12, fotografija istog autora, sa sličnim izgledom lokacije, a vidi se i ona kula na obe slike.
Možda je u pitanju pogreška kod pisanja broja stranice?
- Prikačeni fajlovi
-
- 740-107.jpg (77.24 KiB) Pogledano 2564 puta
Evo te slike sa 12 strane :
Dugo sam se premišljo da li je toTravnik. Nasip na izlasku pruge iz Tavnika je sličan a i kule. Jedino je vrh kule različit na ove dve slike. Na kraju sam prelomio, možda je došlo do rekonstrukcije vrha kule ?
Danas sam gledao i moj materijal iz Dubrovnika , jer i tu postoji sličan nasip na izlasku iz Dubrovnika. Nisam mogao naći ni jednu sliku gde bi se videla i kula ?
Dugo sam se premišljo da li je toTravnik. Nasip na izlasku pruge iz Tavnika je sličan a i kule. Jedino je vrh kule različit na ove dve slike. Na kraju sam prelomio, možda je došlo do rekonstrukcije vrha kule ?
Danas sam gledao i moj materijal iz Dubrovnika , jer i tu postoji sličan nasip na izlasku iz Dubrovnika. Nisam mogao naći ni jednu sliku gde bi se videla i kula ?
- Prikačeni fajlovi
-
- 83-116.jpg (123.74 KiB) Pogledano 2553 puta
-
- Direktor železnice
- Kontakt:
U pozadini je sahat kula u Donjem Vakufu. Vlak (lokomotiva 740-107) vozi prema stanici Oborci, uz desnu obalu Oboračke rijeke. Vidi se most preko Oboračke rijeke (desna pritoka Vrbasa).
- Prikačeni fajlovi
-
- Donji Vakuf . Sahat kula.jpg (77.24 KiB) Pogledano 2545 puta
Hvala g.Igore na ispravci i detaljnom objašnjenju. Verovatno ste posećivali ove krajeve ?
Sad ka d mi napraviste "putokaz", pronađoh i ja ovu fotografiju sa iste lokacije. Sahat kula de jedva nazire kroz oblak dima.

Sad ka d mi napraviste "putokaz", pronađoh i ja ovu fotografiju sa iste lokacije. Sahat kula de jedva nazire kroz oblak dima.
- Prikačeni fajlovi
-
- DonjiVakuf-1.jpg (54.03 KiB) Pogledano 2528 puta
Putnička kompozicija penje se uz Komaar. Na čelu lokomotiva 97-013, a na kraju 97-030.
http://www.google.com
http://www.google.com
- Prikačeni fajlovi
-
- 97-013.jpg (194.62 KiB) Pogledano 2484 puta
Ovog puta u boji.
Lokomotiva UNRRA 3 u blizini stanice Lisina 1966.godine :
Lokomotiva UNRRA 3 u blizini stanice Lisina 1966.godine :
- Prikačeni fajlovi
-
- s-l1600 Steam 3 Lisna 1966 Duplicate P Gray.jpg (162.25 KiB) Pogledano 2728 puta
- Prikačeni fajlovi
-
- Jajce.jpg (74.17 KiB) Pogledano 2709 puta
-
- Direktor železnice
- Kontakt:
Ova sjajna fotografija je snimljena u Jajcu. Na Plivi su bila tri željeznička mosta, dva u Jajcu i u Šipovu. Na fotografiji je srednji od ta tri mosta (odnosno uzvodni most na Plivi, od dva željeznička mosta u Jajcu), između željezničke stanice Jajce i željezničke stanice Šipad.ivanjz napisao:Kompozicija Jajce - Jezero.