Puga uskog koloseka Zabrežje-Obrenovac-Lajkovac-Valjevo
Re: Puga uskog koloseka Zabrežje-Obrenovac-Lajkovac-Valjevo
Ovu fotografiju sam pronašao na :
https://www.facebook.com/pages/Valjevo- ... 3249372482
Ona je skenurana verovatno iz neke knjige i jasno piše da je u pitanju Valjevo, mada strancima ne treba uvek verovati oko lokacije.
Za mene je ovo stanica uzanog koloseka, mada su me upočetku bunili putnički vagoni. Međutim tereni vagon sa onom donjom šipkom i uopšte visina vagona u odnosu na ljude me je razuverila.
Čak sam se i konsultovao sa nekim kolegama sa foruma.
Ostalo je da se vidi da li je to Valjevo, ali ono brdo iza je to donekle potvrdilo.
Što se tiče pragova, koji se ne vide, i na onoj poznatoj slici iz tog perioda se ne vide :
https://www.facebook.com/pages/Valjevo- ... 3249372482
Ona je skenurana verovatno iz neke knjige i jasno piše da je u pitanju Valjevo, mada strancima ne treba uvek verovati oko lokacije.
Za mene je ovo stanica uzanog koloseka, mada su me upočetku bunili putnički vagoni. Međutim tereni vagon sa onom donjom šipkom i uopšte visina vagona u odnosu na ljude me je razuverila.
Čak sam se i konsultovao sa nekim kolegama sa foruma.
Ostalo je da se vidi da li je to Valjevo, ali ono brdo iza je to donekle potvrdilo.
Što se tiče pragova, koji se ne vide, i na onoj poznatoj slici iz tog perioda se ne vide :
Hvala na upozorenju. Post je brisan.PECELJ napisao:
Ovu fotografiju sam postavio na 7 strani.
U Slovcu je postojao železnički kamenolom dok je bilo pruge uskog koloseka. Nalazio se blizu stanice Slovac u smeru Valjeva i imao je svoj kolosek. Valjevski put I reda sa kockom na njemu. Zahvaljujem se g. Radovanu Miličiću na ovoj odličnoj fotografiji.
http://www.google.com
http://www.google.com
- Prikačeni fajlovi
-
- slovac.jpg (142.93 KiB) Pogledano 2638 puta
Konačno da vidimo jednu lepu posleratnu fotografiju na pruzi Valjevo-Lajkovac. Svaka čast g.ivanjz !!!
Izgleda da je narod strogo vodio računa o naredbi da se ne smeju slikati železničke stanice i pruga, pa je tako i malo slika .

Izgleda da je narod strogo vodio računa o naredbi da se ne smeju slikati železničke stanice i pruga, pa je tako i malo slika .

Jpš jedna fotografija Žike Vasića sa ispraćaja zadnjeg voza iz Valjeva 1968.godine :
Ovo dobih od prijatelja iz inostranstva... 2.S.Rat..
Foto je potpisan kao VALJEVO !!! Da li je
Foto je potpisan kao VALJEVO !!! Da li je

Tu fotografiju sam postavio na 7 strani a našao sam je na Internetu.shuca napisao:Ovo dobih od prijatelja iz inostranstva... 2.S.Rat..
Foto je potpisan kao VALJEVO !!! Da li je![]()
U potpisu je bilo :
"1941 Nemci i belogardejci na zel.stanici VA.jpg (232.38 KiB) Pogledano 227 puta"
Valjda jeste, nada na vagonu stoji oznaka SDŽ ?
Pozdrav !

Neka "gazda" obrise taj moj post da se fotografije ne dupliraju i bespotrebno zauzimaju mesto na serveru...
Neka istovremeno ukloni onda i OVAJ post..
Ma od viska glava ne boli.shuca napisao:OndaK se mlogo izvinjajem
![]()
Neka "gazda" obrise taj moj post da se fotografije ne dupliraju i bespotrebno zauzimaju mesto na serveru...
Neka istovremeno ukloni onda i OVAJ post..
Mene zanima da li je u Srbiji za II Svjetskog rata bilo "belogardejaca". Znam da ih je bilo u Sloveniji.PECELJ napisao:Tu fotografiju sam postavio na 7 strani a našao sam je na Internetu.shuca napisao:Ovo dobih od prijatelja iz inostranstva... 2.S.Rat..
Foto je potpisan kao VALJEVO !!! Da li je![]()
U potpisu je bilo :
"1941 Nemci i belogardejci na zel.stanici VA.jpg (232.38 KiB) Pogledano 227 puta"
Valjda jeste, nada na vagonu stoji oznaka SDŽ ?
Pozdrav !