Pruga uzanog kolosjeka Sarajevo-Mostar
Re: Pruga uzanog kolosjeka Sarajevo-Mostar
Železnička stanica Tarčin :
-mislim da ova nije bila, bila je slična
-mislim da ova nije bila, bila je slična
Ložionica sa okretnicom u stanici Bradina :

Pitanje za g. malog paju. Da li su obične lokomotive mogle same de voze od Bradine do Konjica bez upotrebe serije 97?
http://www.google.com
Ima još dosta fotografija na http://www.penmorfa.com/ samo napred PECELJU. Ovo nismo nikad videli?
Ma kakvi! Nisu tamo nikad vozile.ivanjz napisao:Pitanje za g. malog paju. Da li su obične lokomotive mogle same de voze od Bradine do Konjica bez upotrebe serije 97?
Čuveni most Lukač, snimak iz 1959.godine.
Na čelu kompozicije lokomotiva JŽ97-025.
Izvor : A.Horn-Uzane pruge YU
Na čelu kompozicije lokomotiva JŽ97-025.
Izvor : A.Horn-Uzane pruge YU
Detalj sa železničke stanice Sarajevo iz 1958.godine.
Putniči voz Sarajevo-Zelenika. Nema ni poštanskog vagona kao ni službenih kola.
Izvor : isti
Putniči voz Sarajevo-Zelenika. Nema ni poštanskog vagona kao ni službenih kola.
Izvor : isti
Što se tiče mojih probelma PECELJU nemoj da te brinu. Brini se ti jer si iskopirao skoro celu knjgu A. Horna. Ako nisi znao gospodin Horn je živ i zdrav i veliki je prijatelj Tadeja Bratea. Nemoj da te iznenadi tužba! Takođe i Čester je često kopiran sa tvoje strane. Zar misliš da to i drugi nisu mogli da urade na drugim forumima?
Kao neko , ko je radio u novinarsko-izdavackoj delatnosti, i ko je IOLE upoznat sa propisima o autorskim pravima,miladinb napisao:Što se tiče mojih probelma PECELJU nemoj da te brinu. Brini se ti jer si iskopirao skoro celu knjgu A. Horna. Ako nisi znao gospodin Horn je živ i zdrav i veliki je prijatelj Tadeja Bratea. Nemoj da te iznenadi tužba! Takođe i Čester je često kopiran sa tvoje strane. Zar misliš da to i drugi nisu mogli da urade na drugim forumima?
NE VIDIM zasto bi pominjana gospoda tuzila clana foruma...

a-Ovaj forum je NE KOMERCIJALNI !!! (Ne profitabilan),
b-Na fotosima su sacuvani ORIGINALNI potpisi autora,
c-U potpisu fotosa je dodat IZVOR -knjiga, iz koje je preuzeto, to jest clan foruma je JASNO naveo tudje autorstvo

Da je skidao potpise, ili ubacivao svoje signature umesto originala, ili da je PRECUTAO izvor i time posredno prisvajao
TUDJU intelektualnu svojinu- Sve u cilju zarade ili proste kradje pasusa, poglavlja ili fotografija, prikazujuci ih KAO SVOJE DELO,
ONDA BI gospoda imala imala pravo na pokretanje postupka u cilju zastite svojih COPYRIGHT-a...

Ovako, nema ni govora o krsenju autorskih prava,
a gospodi Horn-u, Chesteru i narocito Brateu (mojem starom znancu) , zelim zdravlja i dugoga zivota...
A ostali neka potraze na internetu odredbe o COPYRIGHT-u, Autorskim pravima.....

Narocito deo o NE-komercijalnoj upotrebi tudjih autorskih dela u integralnom (originalnom) obliku sa navodima CITATA (autorstva)...
Mada ovo nije možda pravo mesto za pravničke rasprave ipak... kada smo već tu... i kada smo već kod zaštite autorskih i sličnih prava, jedna stvar me muči.
A to su tzv watermark-ovi,koje neki članovi stavljaju u zaštitu ne svog autorstva već kao zaštitu svoje "imovine", mada su stvarni autori možda davno umrli pa i nema ko da ih tuži za paraautorstvo.
Ono što je ipak najgore je što watermark-ove stavljaju preko nekih vitalnih delova npr lokomotive koje bi svako od nas volo da vidi u celini.
Da li je to samo ono "da vidite da to imam i to je moje"?
Nadam se da ovo neće proizvesti odgovore kakvih je već bilo u stilu "neću više da se igram i nema više ni slika sa watermark-om", jer je svrha ovog foruma da podelimo ono što imamo i tako uživamo. Oni koji imaju više i daju više naravno imaju svu zahvalnost nas običnih članova.
A to su tzv watermark-ovi,koje neki članovi stavljaju u zaštitu ne svog autorstva već kao zaštitu svoje "imovine", mada su stvarni autori možda davno umrli pa i nema ko da ih tuži za paraautorstvo.
Ono što je ipak najgore je što watermark-ove stavljaju preko nekih vitalnih delova npr lokomotive koje bi svako od nas volo da vidi u celini.
Da li je to samo ono "da vidite da to imam i to je moje"?
Nadam se da ovo neće proizvesti odgovore kakvih je već bilo u stilu "neću više da se igram i nema više ni slika sa watermark-om", jer je svrha ovog foruma da podelimo ono što imamo i tako uživamo. Oni koji imaju više i daju više naravno imaju svu zahvalnost nas običnih članova.