pa je se morao izgraditi još jedan sada betonski most na Neretvi, pre stanice Jablanica, gledano prema Mostaru :

Mislim da je most prema Konjicu. Pruga od Jablanice prema Mostaru nije menjana.PECELJ napisao:1954.godine došlo do izmeštanja trase pruge zbog izgradnje akumulacionog je zera i hidroelektrane,
pa je se morao izgraditi još jedan sada betonski most na Neretvi, pre stanice Jablanica, gledano prema Mostaru :
Ako je između Jablanice i Ostrošca onda je prema Konjicu, odnosno Sarajevu, a ne Mostaru. Inače ovaj most se nalazi na ulazu u samu Jsblanicu iz smera Konjica.PECELJ napisao:Dobro sam ja napisao.
Pogledajte onu kartu na predhodnoj strani (trasa 1954.g.) pa ćete videti da je most između Ostrožca i Jablanice ali skoro kod same Jablanice.
Drugi-stari most je posle st.Jablanice, gledano ka Mostaru, i to bi trebao biti onaj čuveni most na Neretvi.
PECELJ napisao:Početkom 50-tih počinje da se gradi akumulaciono jezero i brana na Neretvi u blizini Jablanice . Mislim da je završena 1955.godine.
Zbog ove izgradnje dolazi do izmene-pomeranja trase pruge Konjic-Mostar i do premeštanja i izgradnje nove stanice Jablanica.
Pored toga morao se pored starog izgraditi još jedan most(betonski) preko Neretve pre stanice Jablanica.
Korisnika u ovom forumu: Bing [Bot] i 5 gostiju