Lokomotive za uzani kolosek 600 mm
Moderator: ivanjz
Lokomotive za uzani kolosek 600 mm
Jedna od prvih-lokomotiva Milan :
Izvor : g.N.Govedarović-Privatne pruge.......
Muzejski primerak u Požegi :
Muzejski primerak u Požegi :
Re: Lokomotive za uzani kolosek 600 mm
Duola parna lokomotiva-"Kostolac" :
Muzejski primerak u Požegi : Izvor : ugašeni forum zovspo....
Muzejski primerak u Požegi : Izvor : ugašeni forum zovspo....
Lokomotive serije 99.2
Tehnički podaci : Lokomotiva JDŽ 99.2-014 :
Tehnički podaci : Lokomotiva JDŽ 99.2-014 :
Lokomotive serije 99.3 :
Tehnički podaci :
Tehnički podaci :
Muzejska postavka u Nišu čuvene lokomotive serije 99.3 "Baba Milka".
Saobraćala je na ind.pruzi Jelašnica-Niška banja. Dužina pruge je bila 4,3 km a izgrađena je 1946.godine .

Saobraćala je na ind.pruzi Jelašnica-Niška banja. Dužina pruge je bila 4,3 km a izgrađena je 1946.godine .

Lokomotive serije 99.4 :
Tehničke karakteristike :
Brigadne lokomotive - proizvodnja u Nemačkoj :

Tehničke karakteristike :
Brigadne lokomotive - proizvodnja u Nemačkoj :

Skica lokomotive serije 99.4 sa tenderom .
Zanimljivo je da mi nismo nikad do sada na nekoj slici videli lokomotivu sa ovim tenderom ?
Zanimljivo je da mi nismo nikad do sada na nekoj slici videli lokomotivu sa ovim tenderom ?
Sada jedna dizelka,

i vagoni.

Ovaj zadnji rudarski vagon je namjerno iskliznut da ne bi netko se vozao sa njim po pruzi. Ova pruga je do prije nekog vremena bila u funkciji ali sada više nije. Za vrijeme manifestacije "Dani Mokre Gore" se sve potpaljivalo i vozilo. Po potrebi za posebne grupe se potpaljivala ova lokomotivica. To se sve naravno naplaćivalo posebno. Onda se netko sjetio u Ministarstvu da ova pruga od 600mm nema uporabnu dozvolu i zabranio vožnju. I sada to više ne funkcionira. Ja sam bio tamo točno prije 11 mjeseci. Možda se nešto od tada promjenilo?
Jedan mali dodatak na putu prema pruzi od 600mm uslikan noću. Nije željeznica ali neka. Reklo bi se da je velika zmija na slici. To je bezopasna bjelouška dugačka samo 5-10cm.

i vagoni.

Ovaj zadnji rudarski vagon je namjerno iskliznut da ne bi netko se vozao sa njim po pruzi. Ova pruga je do prije nekog vremena bila u funkciji ali sada više nije. Za vrijeme manifestacije "Dani Mokre Gore" se sve potpaljivalo i vozilo. Po potrebi za posebne grupe se potpaljivala ova lokomotivica. To se sve naravno naplaćivalo posebno. Onda se netko sjetio u Ministarstvu da ova pruga od 600mm nema uporabnu dozvolu i zabranio vožnju. I sada to više ne funkcionira. Ja sam bio tamo točno prije 11 mjeseci. Možda se nešto od tada promjenilo?
Jedan mali dodatak na putu prema pruzi od 600mm uslikan noću. Nije željeznica ali neka. Reklo bi se da je velika zmija na slici. To je bezopasna bjelouška dugačka samo 5-10cm.

Zahvaljujem g. mali.paja na lepoj reportaži sa Mokre Gore.
Potpuno smo zaboravili na ovu lokomotivu za kolosek 600mm za šumsku železnicu .
Evo njenih tehničkih karakteristika :
Nju ne treba mešati sa lokomotivom "Elza" koja je u Mokroj Gori ali je za kolosek 760mm.
Da podsetim g.mali.paja da nam nije odgovorio na pitanje na temi "Mostar-Dubrovnik"
Potpuno smo zaboravili na ovu lokomotivu za kolosek 600mm za šumsku železnicu .
Evo njenih tehničkih karakteristika :
Nju ne treba mešati sa lokomotivom "Elza" koja je u Mokroj Gori ali je za kolosek 760mm.
Da podsetim g.mali.paja da nam nije odgovorio na pitanje na temi "Mostar-Dubrovnik"