Pruga Beograd - Bar
Re: Pruga Beograd - Bar
Станица Косјерић је занимљива јер за укрцавање путника користи четврти и пети колосек а прва три за маневар и утовар робе. Зато повремено вагони стоје овако а путници пролазе између вагона да би ушли у воз. Поглед из станичне зграде.
Поглед према Пожеги са перона испред станичне зграде.
Поглед према Ваљеву са перона испред станичне зграде
Поглед према Пожеги са перона испред станичне зграде.
Поглед према Ваљеву са перона испред станичне зграде
Станица Косјерић перон на четвртом колосеку поглед према Ваљеву
Поглед према Пожеги
Поглед према Пожеги
Стајалиште Отањ
Железничка станица Пожега поглед са пешачке пасареле. На првој фотографији поглед на зграду железничке станице и излаз за Ужице и Чачак, на другој излаз за Косјерић.
441-066 на путничком возу Пријепоље-Београд у станици Пожега
441-710 у станици Пожега на путничком возу Врбница-Београд
Ове фотографије настале су 05.05.2014 године у станици Лајковац и близу станице Вреоци. Сликане су из воза приликом путовања у Београд. Може ли неко да ми објасни о чему се овде ради. На прве две слике стара парна локомотива види се иза вагона а на трећој је колосек са три шине који једно време прати Барску пругу па се одваја од ње па је поново близу и тако више пута а налази се близу станице Вреоци. Постоји ли овде некакав саобраћај на уском колосеку или не? О чему се ради?
Зна ли неко чему служи колосек са три шине у близини Вреоца који се више пута одваја и спаја са Пругом Београд Бар? Колосек се види на слици изнад.
Пруга Београд - Бар оштећена у поплавама код Лазаревца. Слике скинуте са интернета...
U majskoj poplavi (15. maja 2014.) došlo je do velikih oštećenja pruge Beograd -Bar u Lajkovcu. Između predsignala i ulaznog signala u stanicu Lajkovac (od strane Lazarevca) voda je u dužini od oko 1800 metara odnela tucanik i šine pomerila iz ose koloseka. To ste već mogli da vidite na mojim fotografijama koje je postavio Tamcic.
U Km 50+000 (Lazarevac- Lajkovac) poplava je srušila betonski propust (bolje reći pothodnik) koji je meštanima služio prolazak u njive “ispod pruge” i to se vidi na sledećim fotografijama:
Fotografije sam snimio 18. i 19. maja 2014. godine...
U Km 50+000 (Lazarevac- Lajkovac) poplava je srušila betonski propust (bolje reći pothodnik) koji je meštanima služio prolazak u njive “ispod pruge” i to se vidi na sledećim fotografijama:
Fotografije sam snimio 18. i 19. maja 2014. godine...