Prepoznavanje fotografija
Moderator: alend
-
- Šef stanice
- Pridružio se: 03 Apr 2012, 20:26
- Kontakt:
Re: Prepoznavanje fotografija
slika izlaska putnickog voza iz stanice Licka Kaldrma.voz prolazi pored vojnog skladista pogonskog goriva.voz je isti kao voz sa vase postavke od 08.02.2014,samo je ono teretni deo.fotografije su nastale 1968.ima jos tri fotografije sa tom lokomotivom i vagonima iz te stanice.
Koja je ovo lokomotiva?
- Prikačeni fajlovi
-
- Loko-No920.jpg (165.71 KiB) Pogledano 2313 puta
Najvjerovatnije SHS 583.920/ JDŽ 30-020? Službovala Beograd, Niš i Lapovo?milanp napisao:Koja je ovo lokomotiva?
Hvala malom paji ba brzom identifikovanj lokomotive.
Na ovoj fotografiji je očigledno lokomotiva serije 85. Gde bi ovo moglo biti?
- Prikačeni fajlovi
-
- 85-x.jpg (201.53 KiB) Pogledano 2301 put
Iz Čačka je ako se ne varam otišla jedna lokomotiva 85-003 ili 85-005 (neka mentko ispravi) u Zrenjanin. Uzet je i veliki tender sa lokomotive 83-017 i sve je zajedno otišlo u Zrenjanin. 83-017 je ostala u Čačku mjesto 85 serije. Kada je slika nastala?milanp napisao:Hvala malom paji ba brzom identifikovanj lokomotive.
-
- Šef stanice
- Kontakt:
Lokomotiva serije 85-005 Cacak odvezena u Sinvoz Zrenjanin,na remont za Sargan ,i nikada nije zavrsena .stoji u fabrici,85-045 Titovo Uzice ,gde se lokomotiva savrseno odrzava.ova slika lokomotive serije 85,trebalo bi da je slikana u Capljini,neposredno sto ce biti kasirana,te tako i unistena jedna jedina lokomotiva serije 85 na prostorima BiH.
Ako je Čapljina onda je to lokomotiva 85-040, nekad beogradska. Postavit ću neke slike iz Čapljine te lokomotive.colicdusan325 napisao:Lokomotiva serije 85-005 Cacak odvezena u Sinvoz Zrenjanin,na remont za Sargan ,i nikada nije zavrsena .stoji u fabrici,85-045 Titovo Uzice ,gde se lokomotiva savrseno odrzava.ova slika lokomotive serije 85,trebalo bi da je slikana u Capljini,neposredno sto ce biti kasirana,te tako i unistena jedna jedina lokomotiva serije 85 na prostorima BiH.
-
- Šef stanice
- Kontakt:
Jedna mala dopuna sto se tice lokomotive serije 85,za koju mislim da je snimljena u Capljini.nisam strucan,ali mislim da je ovo negativ fotografije videvsi da na tabli ispod prozora JZ je naopacke.Mislim da sam fotografiju iste lokomotive video negde,isti predeo,samo sto je snimak napravljen od kuhinje ka dimnjaku i sto u kuhinji stoji neki gospodin.ako nije Capljina ,mozda je Mostar.u svakom slucaju masina je otisla na kasaciju i tako je izgubljeno neprocenjivo blago.
G colicdusan325, slika sada izgleda kako treba.
Dali Vam to može pomoći da se setite gde ste je videli
Dali Vam to može pomoći da se setite gde ste je videli
- Prikačeni fajlovi
-
- 85-x.jpg (201.67 KiB) Pogledano 2263 puta
Ja sam "CB" sliku postavio na našem forumu "ŽELJEZNICE.NET". Slika je već tko zna kada i koliko puta korištena bez ičijeg odobrenja. Na slici je čovjek koji je autor te fotografije, Ciril Ćiro Raič. On je slikao Hercegovinu uzduž i poprijeko. Bio je i umjetnički fotograf. Na žalost je pokojni. Prije ovih nesretnih ratova imao je pred sam početak izložbu u Sarajevu. Da li je to tko maznuo ili je nastradalo u ratu nikad nije doznao. Imao je fotografski atelje na istočnoj obali Neretve u Mostaru. I kad je spašavao glavu veliki dio je tamo ostao. Netko se uselio u njegove prostore i sve što je našao pobacao. Nakon primirja je otišao na istočnu stranu Mostara i ništa nije našao. Rekao mi je da je nepovratno nestalo puno slika željezničkih, pogotovo uzanih.