Lokomotive serije JZ 83
Moderator: ivanjz
-
- Šef stanice
- Pridružio se: 03 Apr 2012, 20:26
- Kontakt:
Re: Lokomotive serije JZ 83
G-dine CIRA-1,da vas podsetim jos jednom ono sto smo nedavno pricali,a to je obzirom da stanica i lozionica Bijeljina ,nisu imale okretnicu niti trijanglu,parne lokomotive serije 83 su uvek ulazile u stanicu Bijeljina iz pravca Bosanska Mezgraja [Ugljevik]sa tenderom napred,tako da jeo vaj voz u smeru ka stanici Bijeljina.
Nedavno se snimak ove lokomotive pojavio na railserbia forumu i piše da je snimljen 1972. godine između Višegrada i Užica.presa napisao:Lokomotiva 1334 snimljena u novoj stanici u Obrenovcu.
Verovatno razlog nastanka ove fotografije je dolazak ove nove lokomotive u stanicu. Jedna serija lokomotiva 83 isporučena je krajem 20-tih godina. Kasnije će ova lokomotiva dobiti JŽ numeraciju 83-034. Nažalost nikada više nismo videli njen snimak.
http://www.google.com
- Prikačeni fajlovi
-
- 83-034.jpg (317.92 KiB) Pogledano 5898 puta
Pošto me je prozvao moj prijatelj colicdusan325, pa da mu odgovorim:
Prvo nisam napisao da je fotografija snimljena u stanici Bijeljina
Koliko ja vidim, a i u razgovoru sa colicdusan325-om , ta fotografija je snimljena u stanici Mezgraja.
Ako grešim, molim vas ispravite me, a posebno g. colicdusan325.
Evo još jedne fotografije sa poslednje vožnje. Fotografija je iz moje šrivatne arhive i ujedno pitanje za g. colicdusan325, gde je snimljena ova fotka.

Prvo nisam napisao da je fotografija snimljena u stanici Bijeljina
Koliko ja vidim, a i u razgovoru sa colicdusan325-om , ta fotografija je snimljena u stanici Mezgraja.
Ako grešim, molim vas ispravite me, a posebno g. colicdusan325.
Evo još jedne fotografije sa poslednje vožnje. Fotografija je iz moje šrivatne arhive i ujedno pitanje za g. colicdusan325, gde je snimljena ova fotka.

Ako slika koju je postavio g.Presa nije snimljena u stanici Bijeljina, ova bi zasigurno to bila. Vidi se po jednom detalju.
-
- Šef stanice
- Pridružio se: 03 Apr 2012, 20:26
- Kontakt:
prva slika parna lokomotiva serije 83-175,sa dva putnicka vagona [Ilidzanac]i jedna otvorena teretna kola serije jota,snimljeni su na otvorenoj pruzi i to na izlaznoj strani stanice Bijeljina u smeru ka stanici Bijeljina stara[Ugljevik ,Bosanska Mezgraja],kada je vec pruga bila ukinuta,i tu su prilicno dugo bili,te si u jednom trenutku bili prilicno ruinirani .koliko se secam lokomotiva 83-175,zavrsila je u krugu nekakve fabrike blizu same stanice,da se ona danas remontuje u mestu Ugljevik ,gde se biti postavljena kao muzejski eksponat,da podseca na minula vremena sto je u svakom slucaju za pohvalu.druga fotografija sa lokomotivom 83-175 +cetiri putnicka vagona tipa Ilidzanac+sluzbena kola,jesu snimljeni u stanici Bijeljina i to na drugom koloseku.na istoj fotografiji se vide i par putnickih vagona tipa Antonijevic koji se nalaze na trecem koloseku ,koji u odnodsu na prvi i drugi kolosek ima nadvisenje,zato sto je to ujedno bio i pretovarni kolosek.sto se tice vagona tipa Antonijevic mislim da ih je bilo 6[sest]i da su oni dosli u Bijeljinu neposredno pred ukidanje iz stanice Pozarevac.za ovo sto sam zadnje napisao nisam bas potpuno siguran.
-
- Ložač
- Pridružio se: 23 Avg 2013, 00:58
- Kontakt:
здраво свима.Може ли неко да ми објасни за парну локомотиву која сада вози на шарганској осмици како је она сачувана од хрђе од времена укидања па до поновног пуштања у саобраћај.дал је можда била добро конзервирана.јер можете замислити колико би захрђао онај клип и цилиндар за 30 год стајања
- Prikačeni fajlovi
-
- 83-068.jpg (82.2 KiB) Pogledano 5846 puta
Lokomotiva ide natraške sa tenderom ispred.alend napisao:Lokomotiva 83-024 u Travniku.
Lokomotiva 83-076 ispred ložionice u Sarajevu. Ova lokomotiva vozi danas u Austriji i pripada Klubu760.
- Prikačeni fajlovi
-
- 83-076.jpg (142.67 KiB) Pogledano 5811 puta
Lokomotiva 83-128 u stanici Dubrovnik.
- Prikačeni fajlovi
-
- 83-128-Dubrovnik.JPG (210.62 KiB) Pogledano 5832 puta