Pruga uzanog kolosjeka Sarajevo-Mostar
Re: Pruga uzanog kolosjeka Sarajevo-Mostar
Nešto ne štima? Tunel Bradina je na pruzi prema Mostaru a Komar koji se spominje na pruzi Lašva-Jajce.
mali.paja napisao: 03 Avg 2025, 00:50 Nešto ne štima? Tunel Bradina je na pruzi prema Mostaru a Komar koji se spominje na pruzi Lašva-Jajce.
Na slici koju sam pronašao pisalo je Tunel Komar. Mislim da to nije tačno i da je upitanju BradinaMolim potvrdu.
Scena iz železničke stanice BRADINA. Kompozicija je na ulasku u istaimeni tunel.
objava je vezana za deonicu uzane pruge Konjic-Mostar.
U gro planu je drumski most. Kompozicija je prešla žel.mosta Aleksin han , ide paralelno sa putem, preseca ga i i de desno na slici.
U gro planu je drumski most. Kompozicija je prešla žel.mosta Aleksin han , ide paralelno sa putem, preseca ga i i de desno na slici.
Spominjali smo tunele Komar i Bradina. Na pruzi prema ili od Sarajeva su tuneli Ivan. Ova posljednja slika sa tunelom je stari tunel Ivan. I ovo bi bio sjeverni portal od strane Sarajeva. Prije tunela je bila stanica Ivan. Tunel je dugačak nešto malo preko 800m. Zupčanica je bila i sa sjeverne i južne strane tunela. Tunel je bio vododjelnica. Sve rijeke i potoci sa južne strane su bili jadranskog sliva. Sa sjeverne strane rijeke i potoci su crnomorskog sliva.
Novi tunel Ivan je bio odmah nakon stanice Bradina. Dugačak je bio nešto preko 3000m. Stanica Bradina je bila vododjelnica. Sa južne strane ostao je zupčasti uspon do 60%o dok je sa sjeverne strane izbjegnut zupčasti uspon. Sam novi tunel Ivan je bio iz Bradine prema Sarajevu 15%o u padu ili obruno u usponu.
Novi tunel Ivan je bio odmah nakon stanice Bradina. Dugačak je bio nešto preko 3000m. Stanica Bradina je bila vododjelnica. Sa južne strane ostao je zupčasti uspon do 60%o dok je sa sjeverne strane izbjegnut zupčasti uspon. Sam novi tunel Ivan je bio iz Bradine prema Sarajevu 15%o u padu ili obruno u usponu.
U pravu ste mali.paja !mali.paja napisao: 21 Avg 2025, 01:50 Spominjali smo tunele Komar i Bradina. Na pruzi prema ili od Sarajeva su tuneli Ivan. Ova posljednja slika sa tunelom je stari tunel Ivan. I ovo bi bio sjeverni portal od strane Sarajeva. Prije tunela je bila stanica Ivan. Tunel je dugačak nešto malo preko 800m. Zupčanica je bila i sa sjeverne i južne strane tunela. Tunel je bio vododjelnica. Sve rijeke i potoci sa južne strane su bili jadranskog sliva. Sa sjeverne strane rijeke i potoci su crnomorskog sliva.