Hrvatska
Re: Hrvatska
riječka pruga...............
Željeznicka stanica SUŠAK PEĆINE, 1983.godine :
Željeznicka stanica OGULINSKI HReljin, 1984.godine :
Izvor : FB
Željeznicka stanica SUŠAK PEĆINE, 1983.godine :
Željeznicka stanica OGULINSKI HReljin, 1984.godine :
Izvor : FB
Blinjski Kut je ukrsnica sa 4 kolosjeka izmedju Sunje i Capraga postoji od izgradnje pruge do 1991.Poslije 1995.vise ne postoji zgrada devastirana i srusena.Tamo pored 1.kolosjeka je bio Vojni Magacin u kom je bio smjesten montazno-demontazni rezervni Kupski most izmedju Capraga i Siska,i taj Magacin je krajem 90.-tih razvaljen i pokraden,isto tako je ukraden i montazno-demontazni most.Danas je tamo sve zaraslo u sikaru samo prohodan 3. kolosjek kao otvorena pruga.
Uz to, srušena je zgrada (cca prije 3 godine), i postavljena je nadstrešnica.cvijic napisao: 26 Mar 2024, 20:25 Blinjski Kut je ukrsnica sa 4 kolosjeka izmedju Sunje i Capraga postoji od izgradnje pruge do 1991.Poslije 1995.vise ne postoji zgrada devastirana i srusena.Tamo pored 1.kolosjeka je bio Vojni Magacin u kom je bio smjesten montazno-demontazni rezervni Kupski most izmedju Capraga i Siska,i taj Magacin je krajem 90.-tih razvaljen i pokraden,isto tako je ukraden i montazno-demontazni most.Danas je tamo sve zaraslo u sikaru samo prohodan 3. kolosjek kao otvorena pruga.
pozdrav
toma
Pruga CAPRAG-KARLOVAC.........
Provizorni most preko potoka Petrinjcice u km. 13,566 pruge Caprag-Karlovac
1Snimljeno :945. VII 14.
Proba provizornog mosta preko Kupe u km. 88,588 pruge Caprag-Karlovac
Snimljeno :-1945. VII 14.
Izvor : T.N.
Provizorni most preko potoka Petrinjcice u km. 13,566 pruge Caprag-Karlovac
1Snimljeno :945. VII 14.
Proba provizornog mosta preko Kupe u km. 88,588 pruge Caprag-Karlovac
Snimljeno :-1945. VII 14.
Izvor : T.N.
Postojao u Jasenovcu za Savski most Jaseovac-Dubica,ni toga nema Jaseovac razbucan ko Bugarska skupstina.U Dobrljiu magacin i rezervni Unski most Volinja-Dobrljin to je jos u Dobrljinu.Novska je bila nesto jaca frekvencijski od Sunje jer su se tu spajale dvije jednokolosjecne pruge u dvokolosjecnu,a i polaza stanica za putnicke vlakove na obe pruge prema Zagrebu i prema Vinkovcima.
To je pisao neko ko nema pojma sta se tamo desavalo.Cestovi most koji je spajao Usticu i Gradinu sa Jasenovcom kao i zeljeznicki most dio celicne konstrukcije do obale od strane Jasenovca srusili su pripadnici ZNG na samom pocetku IX mj.1991.
Pruga Osijek - Beli manastir :
1945. VII 23.godine je porusen zeleznicki most preko Drave kod Osijeka u km. 1,195 pruge Osijek-Beli Manastir.
1946.godine u jesenje obnovljen zeleznicki most preko Drave kod Osijeka na pruzi Osijek-Beli Manastir.
Izvor T.N.
1945. VII 23.godine je porusen zeleznicki most preko Drave kod Osijeka u km. 1,195 pruge Osijek-Beli Manastir.
1946.godine u jesenje obnovljen zeleznicki most preko Drave kod Osijeka na pruzi Osijek-Beli Manastir.
Izvor T.N.
Tbilisi napisao: 31 Mar 2024, 15:27Ne znam koji je ovo datum, ali tvrdim da 23. srpnja 1945. nikakav most kod Osijeka nije bio srušen.PECELJ napisao:
1945. VII 23. godine je porušen železnicki most preko Drave kod Osijeka
Samo izbaciš ono "je" i sve je u redu ! Valjda toliko možeš da shvatiš ?

Tbilisi napisao: 31 Mar 2024, 15:35 Ne znam tko je mudrovao da "Novi Grad" nije Bosanski Brod nego "Cazin - Srbljani" (i to u Hrvatskoj), te da Bosanska Krupa nije u Bosni i Hercegovini.
Znači počelo je ? Dugo si bio miran !

Sad kad si u penziji, a sigurno je mala, što ne spremaš đake iz matematike ? Vidiš i sam da slabo vladaš ovom materijom sa Foruma.
Inače da ti se pohvalim. Moj unuk . uč.VII r. OŠ u Matematičkoj Gimnaziji, osvojio je I msesto sa 100 bodova na beogradskom regionalnom iz matematike i plasiro se na državno. Izgleda povuko na mene
Inače da ti se pohvalim. Moj unuk . uč.VII r. OŠ u Matematičkoj Gimnaziji, osvojio je I msesto sa 100 bodova na beogradskom regionalnom iz matematike i plasiro se na državno. Izgleda povuko na mene