Ja ne znam šta je sa V.ama ? Ja nikad nisam kao Vi radio na železnici a kad imate 78 godina, moguće su povremene greške. Kao da Vas je neko iznervirao ? Lep pozdrav !!!cvijic napisao: 04 Mar 2024, 17:38 Jos covjek kaze da je zavrsio skolu racunara.A Nikodijevic ima fb profil koji nezna da koristi.
Hrvatska
Re: Hrvatska
Hvala Vama g.cvijicu na svakojakoj pomoći koji mi pružate na ovom Forumu !
Uvijek ista osoba pod različitim nickovima...

Uz ranije obrađivanu temu - znamo li točan datum otvaranja triangla u Sunji? Na aviofotografijama iz 1968. je u izgradnji, iako ne znamo kad su točno fotke tog dijela države nastajale...
pozdrav
toma
Moguce da ima aviofotografija iz 1968.Jer 1968.je ugradjivan APB Novska-Sunja i samim tim i rasp.Krivaja i Gaj su ukljucene u taj sistem.Vrseno je podzemno kabliranje do rasp.Gaj za SS uredjaj,uklanjanje likovnih signala na obadvije rasputnice i ugradnja svjetlosnih kao i izgradnja prizemne zgrade izmedju Krivaje i Gaja za relejnu prostoriju SS uredjaja i sluzbenu prostoriju skretnicara,i rusenje postojecih blok kucica na rasp.Krivaja i Gaj koje su napravljene 1964. zajedno sa Trijanglom i nije za njima vise bila potreba s obzirom na novo SS osiguranje.
Moguce 1963. jer je te godine prosecena trasa spojnog kolosjeka i vreseno nasipanje donjeg stroja pruga i vidi se na snimku da jos nije jos sastavljeno na mjestu rasp.Krivaja.
Prošlih tjedana sam u HŽ Infri kopao po Službenim glasnicima, i nisam našao datum otvaranja spojne pruge. Ovaj vikend sam bio u Sunji, mjesta gdje je bila skretnica iz smjera staze se više ne može prepoznati.cvijic napisao: 06 Mar 2024, 03:59 Moguce 1963. jer je te godine prosecena trasa spojnog kolosjeka i vreseno nasipanje donjeg stroja pruga i vidi se na snimku da jos nije jos sastavljeno na mjestu rasp.Krivaja.
pozdrav
toma
Tesko da ces naci datum u bilo kom Sl.glasniku,davno je to bilo.Taj podatak (datum) sigurno mozes naci na Grafikonu Voznog reda za sluzbenu upotrebu iz vremena do 1992. za prugu Novska-Sunja-Zagreb i Sunja-Bos.Novi ako "strucnjaci" poslije 1995. nisu to sve unistili.U Majuru sam taj Arhiv drzao u Magacinu u jednoj prostoriji,znam to sigurno da je ostalo,a vjerujem i u Volinji.Mozda bi bilo dobro svratiti u Dobrljin.
Koliko se sjećam, ti si na željeznice.net nedavno napisao da su sva otvaranja pruga bila zabilježena u Sl. glasnicima, pa sam išao kopati.cvijic napisao: 06 Mar 2024, 14:44 Tesko da ces naci datum u bilo kom Sl.glasniku,davno je to bilo.Taj podatak (datum) sigurno mozes naci na Grafikonu Voznog reda za sluzbenu upotrebu iz vremena do 1992. za prugu Novska-Sunja-Zagreb i Sunja-Bos.Novi ako "strucnjaci" poslije 1995. nisu to sve unistili.U Majuru sam taj Arhiv drzao u Magacinu u jednoj prostoriji,znam to sigurno da je ostalo,a vjerujem i u Volinji.Mozda bi bilo dobro svratiti u Dobrljin.
Uglavnom, nema takvog tipa podataka, iako sam pogledao sva godišta od 1950. do 1970.
pozdrav
toma
Jesam,pisao sam.U vrijeme JZ odnosno ZJZ izdavala su se DVA Sl.glasnika.Svaki ZG,ZTP,ZTO izdavali svoj (recimo lokalni) Sl.glasnik,a ZJZ zajednicki Sl.glasnik za cijelu teritoriju JZ,i onda zavisno od strateske vaznosti desavalo se da se to objavi samo u S.glasniku ZJZ jer su ga svi redovno dobijali na uvid.Jer projekat TRIJANGLE u Sunji je bio strateski,transportni vazan i koristan projekat i za JZ i SFRJ.E sad zavisi koje Sl.glasnike si gledao.
Glasnik ZJZ-a sam gledao; nema informacije o otvaranju triangla... :/cvijic napisao: 06 Mar 2024, 18:47 Jesam,pisao sam.U vrijeme JZ odnosno ZJZ izdavala su se DVA Sl.glasnika.Svaki ZG,ZTP,ZTO izdavali svoj (recimo lokalni) Sl.glasnik,a ZJZ zajednicki Sl.glasnik za cijelu teritoriju JZ,i onda zavisno od strateske vaznosti desavalo se da se to objavi samo u S.glasniku ZJZ jer su ga svi redovno dobijali na uvid.Jer projekat TRIJANGLE u Sunji je bio strateski,transportni vazan i koristan projekat i za JZ i SFRJ.E sad zavisi koje Sl.glasnike si gledao.
pozdrav
toma