Prijedor-Srnetica-Drvar-Lička Kaldrma-Knin
Re: Prijedor-Srnetica-Drvar-Lička Kaldrma-Knin
I železničari su bili dobri ljudi i uvek pomagali u nevolji..............................
Lokomotiva UNRRA na čelu kompozicije , verovatno negde između stanica Oštrelj i Oštrica.
Snimak iz 1966.godine.
Izvor : ebay
Snimak iz 1966.godine.
Lokomotiva UNRRA 34 na čelu kompozicije u staninici Gornje Bravsko :
I to čak 2 lokomotive UNRRA.
Železnička stanica Srnetica i lokomotiva Škoda 1937 na čelu putničkog voza :
Detalj sa trase ove pruge. Dve lokomotive UNRRA vuku kompoziciju.Zdnja lokomotiva je UNRRA 6.
Ova ista kompozicija je izgleda ušla u neku stanicu, Možda će je neko prepoznati ???
Ova ista kompozicija je izgleda ušla u neku stanicu, Možda će je neko prepoznati ???
Polaznici Zanatske škole ŠIPAD-a u železničkoj radionici u Drvaru, 1926. g.
Izvor : T.Nikodinović
Izvor : T.Nikodinović
Pozdravljeni majstori!
Istražujem koljevku uzanog kolosjeka u Austrougarskoj, Steinbeissove zeljeznice. U prolječe idem u rejon Srnetice, Potoka, Oštrelja i Drvara, pa ma zanima, dali ima neko od vas bilo koji nacrt trasa šumskih pruga, koje su izlazile iz stanice Potoci. Na Oštrelju bio sam prije dva tjedna ali zbog velikh snjegova put preko Drinića za Srneticu pre sam kraj nije bio prohodan ni za terenska vozila. Preko Pasjaka zbog ili Ribnika nismo još išli.
Na UNPROFOR-ovim specijalkama trase su djelimično ucrtane. Prije svega su zanimljive dionice "Sedmi kilometar", "Jedanesti kilometar", "Cvancikaš" itd.
Hvala na informacijama,
podrav sa uzanog Zreče,
Anton Galun
Istražujem koljevku uzanog kolosjeka u Austrougarskoj, Steinbeissove zeljeznice. U prolječe idem u rejon Srnetice, Potoka, Oštrelja i Drvara, pa ma zanima, dali ima neko od vas bilo koji nacrt trasa šumskih pruga, koje su izlazile iz stanice Potoci. Na Oštrelju bio sam prije dva tjedna ali zbog velikh snjegova put preko Drinića za Srneticu pre sam kraj nije bio prohodan ni za terenska vozila. Preko Pasjaka zbog ili Ribnika nismo još išli.
Na UNPROFOR-ovim specijalkama trase su djelimično ucrtane. Prije svega su zanimljive dionice "Sedmi kilometar", "Jedanesti kilometar", "Cvancikaš" itd.
Hvala na informacijama,
podrav sa uzanog Zreče,
Anton Galun
Tomo, ako nešto nažete na ovoj karti iz 1843 :
http://digitalarchive.mcmaster.ca/islan ... repo:10129
http://digitalarchive.mcmaster.ca/islan ... repo:10129
Muzejska lokomotiva ŠKODA 1934 u Prijedoru :