Beogradski tramvaji
Re: Beogradski tramvaji
Hvala g.JŽ 363 !!! Sada vidimo da pored železmice , dobro poznajete i tramvajski saobraćaj !!!
Ovog puta u boji....................
Kakav je ono BUS? Možda Lejland?
Ja se sećam ovakvih, neposredno posle rata, Vozili na liniji Valjevo-Beograd :
Mislim da je i ovaj bio Lejland :
Opet u beogradu za vreme studija sam viđao ovakve .
Teško je bilo šta reći !!!
Ja se sjećam ovakvih kao na crnobijeloj slici gdje piše Strela. Mostar je imao takve autobuse Lejland kao i katne. Gdje sam ja nekad stanovao najčešće bih koristio liniju broj 3. Linija se zvala Zahum kružno. U Mostru na južnoj strani bilo je veliko brdo koje se zvalo Hum. Zahum bi bilo za (iza) Humom i vozila je kružnu liniju po gradu ispod brda. Znači polazna i krajnja stanica je bila ista!
Ljilja Rokić - Kad je već Branka oživela ovu objavu, da iskoristim priliku i dodam najstariju sliku Depoa iz 1892. godine, tada na Carigradskom putu, danas Bulevaru kralja Aleksandra.
Izvor : Stare slike Beograda
Izvor : Stare slike Beograda
-
- Direktor železnice
- Pridružio se: 03 Jul 2016, 13:07
- Kontakt:
cira-1, pozdravljen,
pa odlično si pronašao ovu sliku.
Dobro da pratiš Ljilju Rokić
Sad znamo, kako je 1892 izgledao Carigradski put.
Ja sam se našao na kraju Carigradskog puta (u Carigradu/Istanbulu) prvi put daleke 1970. godine
Putovao sam auto-stopom. Pa to je bilo prije pola stoljeća
Pa možda sem počeo iz Beograda baš na Carigradskom putu/Bulevaru kralja Aleksandra. Vjerovatno se tada nije tako zvala...
Ali prije puta u Tursku trebao sam se vakcionisati u Beogradu. Tada nije bilo kovida nego je bilo vakcionisanje protiv kolere.
pozdrav
Darko
pa odlično si pronašao ovu sliku.
Dobro da pratiš Ljilju Rokić

Sad znamo, kako je 1892 izgledao Carigradski put.
Ja sam se našao na kraju Carigradskog puta (u Carigradu/Istanbulu) prvi put daleke 1970. godine
Putovao sam auto-stopom. Pa to je bilo prije pola stoljeća

Pa možda sem počeo iz Beograda baš na Carigradskom putu/Bulevaru kralja Aleksandra. Vjerovatno se tada nije tako zvala...
Ali prije puta u Tursku trebao sam se vakcionisati u Beogradu. Tada nije bilo kovida nego je bilo vakcionisanje protiv kolere.
pozdrav
Darko
Tramvaj sa prikolicom na Savskom pristaništu :
Trg Slavija. U pozadini se nazire tramvaj.
Tramvaj na Studentskom trgu 20-tih godina prošlog veka . Na trgu je i Velika pijava.