Slovenija
Re: Slovenija
Lokomotiva serije JŽ 06, na čelu kompozicije, prelazi most kod Celja. Snimak iz 1968.godine.
je li ovo reka Savinja ?
Izvor : ebay
je li ovo reka Savinja ?
-
- Direktor železnice
- Pridružio se: 03 Jul 2016, 13:07
- Kontakt:
PECELJ, pozdravljen,
odgovor je: nije Savinja.
Pa Južna železnica imala je od početka izlaz iz stanice Celje protiv Zidanem Mostu preko mosta preko Savinje (na desni brijeg) preko 100 godina.
Uvjek su bile poplave zbog toga, jer je baš u krivini bio dotok rijeke Voglajna.
Tako je bilo nekad... Godine 1956 izgradil su nov cestovni most (otvoren 29.12.1956) na mestu starog železničkog, preusmerili dotok Voglajne posle krivine i postavili železniški most preko Voglajne i došli sa prugom na lijevi brijeg Savinje.
Na Streetwiew dođeš do železničkog mosta preko Voglajne, slijedi pešački most, posle je Savinja...
https://www.google.com/maps/@46.2209951 ... 312!8i6656
pozdrav
Darko
odgovor je: nije Savinja.
Pa Južna železnica imala je od početka izlaz iz stanice Celje protiv Zidanem Mostu preko mosta preko Savinje (na desni brijeg) preko 100 godina.
Uvjek su bile poplave zbog toga, jer je baš u krivini bio dotok rijeke Voglajna.
Tako je bilo nekad... Godine 1956 izgradil su nov cestovni most (otvoren 29.12.1956) na mestu starog železničkog, preusmerili dotok Voglajne posle krivine i postavili železniški most preko Voglajne i došli sa prugom na lijevi brijeg Savinje.
Na Streetwiew dođeš do železničkog mosta preko Voglajne, slijedi pešački most, posle je Savinja...
https://www.google.com/maps/@46.2209951 ... 312!8i6656
pozdrav
Darko
Na naslovnoj strani jednog francuskog časopisa pojavila se ova fotografija 1963.g ?).
Verujem da će neko prepoznati lokaciju i koji je ovo motorni voz ???
Mislim da je ovo negde u Sloveniji ?
Skorašnje fotografije železničkih stanica na pruzi Nova Gorica-Jesenice :
Avče 2017 :
Most na Soči 2017 :
Bledsko jezero 2017 :
Avče 2017 :
Most na Soči 2017 :
Bledsko jezero 2017 :
Ovo je ektromotorni voz JŽ 311/315. Ostaje još lokacija ?PECELJ napisao: 26 Jun 2021, 13:23 Na naslovnoj strani jednog francuskog časopisa pojavila se ova fotografija 1963.g ?).
s-l1600 vie du rail 1963 926 CISALPIN TEE TRAIN BLEU CIWL YUGOSLAVIA RAILWAYS JZ.jpg
Nije ovo Gomulka kako su te vlakove nazivali u Sloveniji ili Litorina kako su ih u Hrvatskoj nazivali. Ti EMV-i imaju 2 vrata u sredini a ovaj ima samo 1 i na kraju male okrugle prozore a to nije bilo tako kod naših vlakova!PECELJ napisao: 07 Jul 2021, 19:38Ovo je ektromotorni voz JŽ 311/315. Ostaje još lokacija ?PECELJ napisao: 26 Jun 2021, 13:23 Na naslovnoj strani jednog francuskog časopisa pojavila se ova fotografija 1963.g ?).
s-l1600 vie du rail 1963 926 CISALPIN TEE TRAIN BLEU CIWL YUGOSLAVIA RAILWAYS JZ.jpg
Iz arhiva: Maribor, moj grad .... „stara“ železnička stanica u drugom najvećem slovenačkom gradu i centru slovenačke Štajerske. Jeste li znali da Maribor leži na nadmorskoj visini od skoro 275 metara?
Izvor : vvv.vlaki.info
Izvor : vvv.vlaki.info
Stara železnička stanica Maribor.
Izvor ; Fb
Izvor ; Fb
Železniška postaja Maribor 1966 VIR-UKM
Izvor : vlaki.info
Izvor : vlaki.info
Železnički most u Mariboru :