Slovenija
Re: Slovenija
Prijatelj mi tako naveo ? Pitaću ga ponovo .
Prijatelj mi je odgovorio : "slike su iz dokumentaraca.komentator je govorio o Sloveniji u tim trenutcima, a sto se tice lokacije jedino da mali paja proveri "
-
- Vozovođa
- Pridružio se: 03 Jan 2016, 19:34
- Kontakt:
Obe postane slike su daleko od Slovenije,i odnose se na :PECELJ napisao:Prijatelj mi je odgovorio : "slike su iz dokumentaraca.komentator je govorio o Sloveniji u tim trenutcima, a sto se tice lokacije jedino da mali paja proveri "
1. Luksuzni vojni voz (Train de luxe militaire ) sa švajcarskom lokomotivom ser. A 3/5.
Slika potiče iz Arhiva Švajcarskih saveznih železnica (SBB).
2. Lokomotiva ser. 01,podserije 100,šteta da je snimak iz filma loš.
Pošto je u pitanju ovaj tip lokomotive,lokacija slike je najverovatnije u Hrvatskoj,mada lako može biti i Beograd,
prvi prelaz pre Sajma na Senjaku,ili pak ulaz u stanicu Niš.
Hvala na odgovoru! Možda se može saznati ime filma iz kojeg su isječci?
Stara fotografija železničke stanice Kranjska Gora :
Železnička stanica Pragersko :
Železnička stanica i tunel Podbrdo 1935.godine :
Današnji izgled stanice i Tunela :
Današnji izgled stanice i Tunela :
Tunel se ne zove Podbrdo nago je to južni izlaz tunela Bohinj. Kolodvor Podbrdo je nekad bio granični od strane Italije a Bohinjska Bistica je bila od strane Kraljevine SHS/Jugoslavije. 2 puta sam prošao pješice tunelom i sad se vidi oznaka do kud je nekad bila točka razgraničenja Kraljevina Italija/Kraljevina SHS/Jugoslavija.
Železnička stanica Škofije u Istri. Snimak iz 1910.godine :
-
- Direktor železnice
- Pridružio se: 03 Jul 2016, 13:07
- Kontakt:
PECELJ, pozdravljen,
da, tačno je to Škofije, u slovenskem delu Istre.
Ali to je bilo stajalište sa jednim dodatnim kolosjekom za nakladanje robe, dugim 150 metara.
Zgrada je bila samo stajalište za putnike, kao u Strunjanu i u početku u Semedeli...
Za fotografiju nismo znali, da je iz 1910. godine
Stavio sam je i u Parenzanu.
pozdrav
Darko
da, tačno je to Škofije, u slovenskem delu Istre.
Ali to je bilo stajalište sa jednim dodatnim kolosjekom za nakladanje robe, dugim 150 metara.
Zgrada je bila samo stajalište za putnike, kao u Strunjanu i u početku u Semedeli...
Za fotografiju nismo znali, da je iz 1910. godine

Stavio sam je i u Parenzanu.
pozdrav
Darko