Pruga Niš - Dimitrovgrad
Re: Pruga Niš - Dimitrovgrad
Železnička stanica Sukovo-verovatno je fotografija nastala u vreme II Sv.Rata.
Na slici se vidi (ili mi se čini) Nemački oficir sa koferom u desnoj ruci.

Gužva na žel.stanici Pirot.
(nekada se masovno putovalo vozom,dok sada putuje samo onaj ko mora).

(nekada se masovno putovalo vozom,dok sada putuje samo onaj ko mora).

U nekom od prethodnih postova Ćira-1je postavio par fotografija železničke stanice Bela Palanka.(dosta loš kvalitet fotografija) Pa ću postaviti prve dve(dosta kvalitetnije).
Železnička stanica Bela Palanka 1887. godine.

Vodostanica u Beloj Palanci 1919. godine.

Da ne zaboravim, fotografije nisu sa foruma politikinog zabavnika. A zašto bi i bile?
Železnička stanica Bela Palanka 1887. godine.

Vodostanica u Beloj Palanci 1919. godine.

Da ne zaboravim, fotografije nisu sa foruma politikinog zabavnika. A zašto bi i bile?
Železnička stanica DImitrovgrad na staroj razglednici.
- Prikačeni fajlovi
-
- Dimitrovgrad-stanica.jpg (171.58 KiB) Pogledano 3158 puta
Dobri moj g."Sencica".....sencica napisao:Železnička stanica Sukovo-verovatno je fotografija nastala u vreme II Sv.Rata.
Kada vec preuzimate fotografije i plasirate na ovom forumu, barem pogledajte dobro datume i mesta nastanka .

Fotografija stanice BELO POLJE (kod Sukova) je nastala , kao i ostale iz serijala "LIFE" magazina, godine 1950.
Shodno tome , nema sanse da je oficir Nemacki , vec je pripadnik JNA.
On hoda po UZANOM koloseku pruge za Rakitu, a stanicna zgrada iza njega je oduvek nosila naziv BELO POLJE.
Fotos sa onim babama koje pokusavaju da udju u voz NIJE SUKOVO, vec je to stanica SICEVO...

Ceo serijal "LIFE" magazina je posvecen putovanju obnovljenom linijom SIMPLON-ORIJENT express,
koja je bila prekinuta zbog 2. svetskog rata.
Simplon expres je sasvim drugi voz pokrenut sredinom 60-ih na relaciji Beograd-Pariz.
Pokusajte da se uvek dokopate VERODOSTOJNIH fakata.
Ovako dobre fotografije dobijaju prizvuk naivnosti.
Ne verujem da Vam je to cilj ????

Gospodine Shuco,
mislim da je vaša poruka gospodinu Sencici krajne nekorektna. To je se moglo uraditi i na drugačiji način-kulturno i fino i bez namere da se neko vređa. No, to u krajnjem slučaju i govori o vama i vašoj ličnosti. Gosp.Senčica je dao veliki doprinos svojim prilozima i sugestijama ovom forumu a za ves nešto nisam siguran.
Toliko o tome.
Ja nigde nisam pronašao vašu stanicu Belo Polje , ni na relaciji Sukovo-Rakita (0,60 m) a ni na relaciji Niš-Dimitrovgrad ? Dobro bi bilo da objasnite vaše tvrdnje.
mislim da je vaša poruka gospodinu Sencici krajne nekorektna. To je se moglo uraditi i na drugačiji način-kulturno i fino i bez namere da se neko vređa. No, to u krajnjem slučaju i govori o vama i vašoj ličnosti. Gosp.Senčica je dao veliki doprinos svojim prilozima i sugestijama ovom forumu a za ves nešto nisam siguran.
Toliko o tome.
Ja nigde nisam pronašao vašu stanicu Belo Polje , ni na relaciji Sukovo-Rakita (0,60 m) a ni na relaciji Niš-Dimitrovgrad ? Dobro bi bilo da objasnite vaše tvrdnje.