Pruga Vinkovci - Bogojevo - Subotica
Re: Pruga Vinkovci - Bogojevo - Subotica
Pravo da Vam kažem i meni je bilo čudno, pogotovu kad sam pogledao dva posta ranije, sliku mosta kod Dalja (Dalj je blizu Bogojeva).
Ja sam samo preneo ono što stoji na forumu PZ, gde ima još slika o izgradnji. Verovatno je greška oko lokacije. Možda će neko utvrditi pravu.
http://politikin-zabavnik.co.rs/pz/cont ... 0?page=766
Inače o ovom mostu sam pronašao na Internetu sledeće :
Железнички мост код Богојева изграђен је 1911. године и обнављан је неколико пута. Први пут 1914. године, други пут оштећења на њему отклоњена су 1916. године, а страдао је и за време Другог светског рата и поново обновљен 1948. године, док је последње радове на њему извела београдска „Мостоградња”.
Железнички мост код Богојева, дугачак 670 метара, оштећен је поново 15. априла 1999. године у бомбардовању НАТО-а, истовремено кад и друмски мост. Железнички саобраћај на том мосту, који повезује Богојево у Србији и Ердут у Хрватској, нормализован је 15. децембра 2006. године.
Ja sam samo preneo ono što stoji na forumu PZ, gde ima još slika o izgradnji. Verovatno je greška oko lokacije. Možda će neko utvrditi pravu.
http://politikin-zabavnik.co.rs/pz/cont ... 0?page=766
Inače o ovom mostu sam pronašao na Internetu sledeće :
Железнички мост код Богојева изграђен је 1911. године и обнављан је неколико пута. Први пут 1914. године, други пут оштећења на њему отклоњена су 1916. године, а страдао је и за време Другог светског рата и поново обновљен 1948. године, док је последње радове на њему извела београдска „Мостоградња”.
Железнички мост код Богојева, дугачак 670 метара, оштећен је поново 15. априла 1999. године у бомбардовању НАТО-а, истовремено кад и друмски мост. Железнички саобраћај на том мосту, који повезује Богојево у Србији и Ердут у Хрватској, нормализован је 15. децембра 2006. године.
Železnička stanica Dalj 1915.godine :
Ovo je zanimljiivo, prebacivanje vozova trajktom kod Bogojeva sa jedne na drugu obalu Dunava.
Aha, napredovao sam u službi, od pružnog radnika postao sem desetar pruge. 

Nekadašnji trajektni šrevoz preko Dunava kod Bogojeva :
Železnićka stanica Dalj 1905.godine :
Ulaz u tvornici Bata i pruga Borovo - Dalj, snimljeno 1932. ili 1933. godine
Izvor : Borovo naseljeRe: Pruga Vinkovci - Bogojevo - Subotica
Nadvožnjak, 1965. godine.
Izvor isti
Izvor isti
Pruga kroz naselje
Izvor isti
Izvor isti
Železnička stanica Vujovar iz 1910.g. koji je izgradjen 1891.g.
Izvor : WikipedijaKo je OnLine
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost