Beogradski tramvaji
Re: Beogradski tramvaji
Koji se BBC tramvaj (garažna oznaka) poslednji zadržao na ulicama?
BBC 15, 1972. godine.661-441 napisao:Koji se BBC tramvaj (garažna oznaka) poslednji zadržao na ulicama?
Zna li se izvor slike, odnosno adresa sa koje je preuzeta?PECELJ napisao:Hvala g,Veso na detaljnom objašnjenu.
A sada "Velika dvojka"kod železničke stanice 1959.godine :
Fotografija je originalno objavljena na fejsbuk stranici "Crno beli Beograd". Ali, nije tačno da je snimljena 1959. godine. Tramvaj je obojen u dve nijanse zelene, a tramvaji u Beogradu bojali su se na taj način tek od 1963. godine.661-441 napisao:Zna li se izvor slike, odnosno adresa sa koje je preuzeta?PECELJ napisao:Hvala g,Veso na detaljnom objašnjenu.
A sada "Velika dvojka"kod železničke stanice 1959.godine :
Ne znam mnogo o Siemensovim tramvajima. Pun naziv im je M.A.N - Siemens - Schuckert (M.A.N. je pravio karoseriju, Siemens je dao elektroopremu, a šta je radila firma Schuckert ne znam). Dobili smo ih 1923. godine od Nemačke na ime ratnih reparacija, bilo ih je 30 i nosili su garažne brojeve 51-80. Imali su dve osovine i dva motora od po 63 KS. Mogli su da vuku dve prikolice, bili su pouzdani i vozili su na svim linijama. Posle rata dobili su nove karoserije i od najlepših beogradskih tramvaja postali najveće nakaze. Međutim, firme koje su ih pravile bile su zauzete ozbiljnijim reparacionim narudžbinama i nisu bile u stanju da isporučuju rezervne delove, tako da su ovi tramvaji brzo povučeni iz saobraćaja (već 1952. godine, brojeve 51-60 dobile su Brede 5300). Koliko ja znam, poslednji primerci prodati su Subotici 1957. godine.661-441 napisao:Zna li neko nešto više o onim Siemens tramvajima, sem godine proizvodnje i celokupnog naziva modela?
- Prikačeni fajlovi
-
- 51 - 01.jpg (74.18 KiB) Pogledano 1724 puta
Ovde možemo da vidimo enterijer Simensovih tramvaja.
- Prikačeni fajlovi
-
- 74.jpg (142.91 KiB) Pogledano 1722 puta
Najvažnije ste ipak napisali.Vesa napisao:Ne znam mnogo o Siemensovim tramvajima.661-441 napisao:Zna li neko nešto više o onim Siemens tramvajima, sem godine proizvodnje i celokupnog naziva modela?

Švajcarac (Duwag) - donacija Hagena Beogradu.
- Prikačeni fajlovi
-
- 0022.jpg (78.26 KiB) Pogledano 1708 puta
Ovako su nekada izgledali svi beogradski Duwag GT6 tramvaji.
- Prikačeni fajlovi
-
- 0002.jpg (128.73 KiB) Pogledano 1708 puta