Posvijetlio sam i ovu fotografiju, da se jasnije vide natpisi na tablama, kako na pročelju, tako i na bočnoj strani stanične zgrade.železocestnik napisao:Jedan Višnjan iz 1925.godine:
Na obje table piše: VISIGNANO D'ISTRIA
Posvijetlio sam i ovu fotografiju, da se jasnije vide natpisi na tablama, kako na pročelju, tako i na bočnoj strani stanične zgrade.železocestnik napisao:Jedan Višnjan iz 1925.godine:
Drezina ("na pedale") - tu lokaciju je nemoguće utvrditi (nema više šina)železocestnik napisao:Pozdravljeni,
odgovaram na brzinu, jer odlazim od kuče:
-drezina: pored fotografije piše samo da je sa Parenzane/Porečanke
Drezine su različite. Lokacija one druge je za sada samo nagađanje (esencialni sektor). U knjige ne piše lokacija! Potrebno provjeriti na terenu ili fotografije iz 21. stolječa
- viadukt: Portole (km: 78.10721, dužina: 75,24, krivina: R:70 m, visina: 25 m. Nije nagađanje. Mislim da je to Oprtalj u Mlunski dolini (ali treba provjeriti hrvatska imena)
-S. Lucia/Lucija, shema kolosjeka:
pozdrav
Darko
Tu informaciju: "lijevo Trst - desno Poreč", mogli ste napisati kad ste priložili prethodnu skicu, a ja sam se "gnjavio" s položajem stanične zgrade "Koper" i pogriješio.PECELJ napisao:U knjizi T.Bratea o Parenzani su date šeme koloseka na stanicama od Buja do Poreča.
Na svakoj stanici je levo pravac prema Trstu a desno ka Poreču
Stanica Oprtalj je živopisno smještena, jer na:železocestnik napisao:
Viadukt Portole, km: 78.10721, dužina: 75,24, krivina: R:70 m, visina: 25 m (*).
Nije nagađanje. Mislim da je to Oprtalj u Mlunski dolini (ali treba provjeriti hrvatska imena)
Ovo je tunel naziva "Šalet-Saletto" i načazi se između stanica Izole i Strunjana. Dug je oko 213,5 m. Prema tome ono je greška sa nazivom.Jaguar napisao:Molim Vas, železocestnik,
ako je u toj knjizi i ovaj tunel, možete li prepisati podatke, koje je Roselli zapisao? Ja sam, na jednoj web stranici, pročitao da piše "Kostanjica", ali sam posumnjao kad sam vidio fotografije današnjih izgleda oba portala
Koja je to Mlunska dolinaželezocestnik napisao:Pozdravljeni,
odgovaram na brzinu, jer odlazim od kuče:
-drezina: pored fotografije piše samo da je sa Parenzane/Porečanke
Drezine su različite. Lokacija one druge je za sada samo nagađanje (esencialni sektor). U knjige ne piše lokacija! Potrebno provjeriti na terenu ili fotografije iz 21. stolječa![]()
- viadukt: Portole (km: 78.10721, dužina: 75,24, krivina: R:70 m, visina: 25 m. Nije nagađanje. Mislim da je to Oprtalj u Mlunski dolini (ali treba provjeriti hrvatska imena)
-S. Lucia/Lucija, shema kolosjeka:
pozdrav
Darko
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost