Sada sam kod naših susjeda Slovenaca, točnije klub "Baat" iz Maribora. Vagon je ručna izrada i košta 67 E. Na vagonu je ispisan domicil Maribor.
Lokomotiva sa cijenom od 100 E je model JŽ 35 Roco. Ista je sa orginalnim tvorničkim oznakama. Na njoj je ispisano: Ložionica Zagreb. Na tenderu piše voda zatrovana i sve drugo što je na pravim pisalo.
Ovo su uskotračni modeli HOe (760mm). Lokomotiva serije "U" od Liliputa. Košta 70 E.
Zatvoreni "G" HOe Roco četvoroosovac. Cijena 30 e.
Putnički HOe vagoni Roco. Svaki dođe po 35 E.
Malo o cijenama. Ove koje sam naveo sa slikama je gornja cijena. Ja nisam bio kupac. Za zainteresirane kupce moglo se cijenkati i dobiti jeftinije. Osim modela željeznice i popratnih modela (auti, kućice, mostovi, drveće itd) bilo je dosta literature. Tu ne mislim samo na modelarske časopise. Bilo je i dosta knjiga sa željezničkom tematikom, kako o pravim tako i o modelima. Bilo je razglednica, fotografija i filmova. Cijene su općenito bile i više nego prihvatljive (vrijedi i za knjige, časopise,filmove itd). Pogotovo za one koji preferiraju još analogne lokomotive. LGB nije bio skup. Ne bi vjerovali što se traži i što je na cijeni? To je stara MEHANOTEHNIKA i to prvenstveno njihova Amerika.
U 12.00 se počelo razilaziti. Mi smo ostali još četrdesetak minuta. Nije nas nitko tjeao. Krenuli smo u 13.10 sati i ja sam u stanu već bio u 15.10 sati.