Lokomotive serije 661
Re: Lokomotive serije 661
=NASTAVAK=
- Prikačeni fajlovi
-
- 4 20191004_174956.jpg (208.86 KiB) Pogledano 6088 puta
Lokomotiva JŽ 661-164 na čelu brzog voza na liniji Beograd - Ljubljana :
izvor : Aca Z.Jovanović
izvor : Aca Z.Jovanović
Poštovanje g. Pecelj,
ne radi se o pravoj kompoziciji Beograd - Ljubljana. U pitanju je isečak kadra iz filma "Zadah tela" iz 1983. godine. Kompozicija na slici s lokomotivom 661-164 samo "glumi" voz Beograd - Ljubljana; pritom vuče tek dva putnička vagona (i valjda neki prtljažni). Tih godina baš i nije bilo vozova između Beograda i Ljubljane u takvom siromašnom sastavu.
Nešto drugo je interesantno - ako se ne varam, kompozicija je snimljena na makiškoj ranžirnoj stanici, a lokomotiva JŽ 661-164 je bila ljubljanska. Kako se i zašto ona zatekla u Beogradu?
ne radi se o pravoj kompoziciji Beograd - Ljubljana. U pitanju je isečak kadra iz filma "Zadah tela" iz 1983. godine. Kompozicija na slici s lokomotivom 661-164 samo "glumi" voz Beograd - Ljubljana; pritom vuče tek dva putnička vagona (i valjda neki prtljažni). Tih godina baš i nije bilo vozova između Beograda i Ljubljane u takvom siromašnom sastavu.
Nešto drugo je interesantno - ako se ne varam, kompozicija je snimljena na makiškoj ranžirnoj stanici, a lokomotiva JŽ 661-164 je bila ljubljanska. Kako se i zašto ona zatekla u Beogradu?
Hvala g. JŽ 363. U pravu ste.
To mi je rekao i moj prijatelj Aca jer skinuo sliku sa tog filma.
Pozzz
To mi je rekao i moj prijatelj Aca jer skinuo sliku sa tog filma.
Pozzz
-
- Vozovođa
- Pridružio se: 03 Jan 2016, 19:34
- Kontakt:
Najverovatnije da je "Kennedyjevka" imala GR u MIN-u,i da je u povratku za Ljubljanu iskorišćena za snimanje filma.Naime,MIN je dugoJŽ 363 napisao:Poštovanje g. Pecelj,
godina bio vodeći remonter za GR dizelki ser.661 na mreži JŽ-a.
Dobar dan svima,
Zahvaljujući Gospodinu Šuci poznata je raspodela po ŽTP - ima.
Meni bi trebala raspodela lokomotiva iz prve isporuke u okviru ŽTP Beograd. Tada je ŽTP Beograd dobio brojeve od 661- 107 do 661-143. E sada, da li su sve lokomotive dodeljene depou Beograd ili još negde (Niš, Kraljevo, Zaječar, Novi Sad....)
Hvala unapred i veliki pozdrav
Zahvaljujući Gospodinu Šuci poznata je raspodela po ŽTP - ima.
Meni bi trebala raspodela lokomotiva iz prve isporuke u okviru ŽTP Beograd. Tada je ŽTP Beograd dobio brojeve od 661- 107 do 661-143. E sada, da li su sve lokomotive dodeljene depou Beograd ili još negde (Niš, Kraljevo, Zaječar, Novi Sad....)
Hvala unapred i veliki pozdrav
Dizel lokomotiva JŽ 661-150 na nepoznatoj lokaciji. Snimak iz 1966.godine.
Izvor : ebay
Naše lokomotive su vozil sve do pograničnih mesta druge države.
Ovog puta to je stanica Spielfeld strass a lokomotiva je JŽ 661-033. Snimak iz 19773.godine.
Ovog puta to je stanica Spielfeld strass a lokomotiva je JŽ 661-033. Snimak iz 19773.godine.
Dizel lokomotiva JŽ 661-033 snimljena 1976.godine na nepoznatoj lokaciji . Verovatno Slovenija ?
Dobio sam informaciju da je lokacija železnička stanica Spielfeld strass u Austriji.