Hrvatska
Re: Hrvatska
RIJEČKA PRUGA - Rijeka-Oštarje.
Žel.stanica SKRILJEVO, 1985.godine :
Žel,stanica SKRAD, 1985.godine :
Žel,stanica IPTARJE :
iZVOR : fB
Žel.stanica SKRILJEVO, 1985.godine :
Žel,stanica SKRAD, 1985.godine :
Žel,stanica IPTARJE :
iZVOR : fB
Ulaz u željezničku stanica SPLIT, 1978.godine :
Kroz ovaj prolaz , nekad je išla uzana pruga Split - Sinj :
Vrene : WW II
Izvor : Fb
Kroz ovaj prolaz , nekad je išla uzana pruga Split - Sinj :
Vrene : WW II
Izvor : Fb
Tbilisi napisao: 19 Mar 2024, 10:16Ja sigurno znam (to mi je, uostalom, struka) mnogo više o povijesti Siska od ovog stručnjaka, koji dijeli nekakve nepromišljene "opaske" o nepostojećem pojmu: "ćeleznice". Ne znam, da li on tako piše Srećku Ignjatoviću.PECELJ napisao: Mala opaska: Ipak je ovo samo Forum ljubitelja ćeleznice. Postoje i druga mesta (Forumi, Fb grupe) gde se može pisati o istorijatu nekog mesta !!!
Moje pretpostavke su se obistimile !!!

Čudi me da ga g.cvjić nije prepoznao ?
Totalno neznanje jednog Glavnog projektanta Informacionog sistema u penziji !!! Ja nisam ali otac jeste radio na železnici.Tbilisi napisao: 19 Mar 2024, 11:52 Nemam riječi kojima bih opisao ovog hipotetičara. On nešto pretpostavi, pa onda, na temelju nečega (što možda samo on vidi), ispisuje imena i prezimena osoba, za koje on misli da jesu. Izgleda da on misli kako svatko mora, bez pogovora, prihvatiti tvrdnje koje on zapiše, a ako se suprostavi, da bi onda, iz nekog razloga, bio njemu nepoželjan. Ako pak pogriješi, onda moli za sažaljenje, jer on ima 78 godina, pa u tako dubokoj starosti, ne vidi što piše. Ja ga sažaljevam, ali do neke granice.
DIVERZIJE TOKOM WW II ........................
1942. III 6. diverzija na pruzi Karlovac-Ljubljana kod Crnomelja :
Diverzija na voz na pruzi Karlovac-Ljubljana izmedju stanica Mahično i Zorkovac. :
Izvor : T.N.
1942. III 6. diverzija na pruzi Karlovac-Ljubljana kod Crnomelja :
Diverzija na voz na pruzi Karlovac-Ljubljana izmedju stanica Mahično i Zorkovac. :
Izvor : T.N.
Ma tu je blizu !Tbilisi napisao: 20 Mar 2024, 14:02 Ovaj geograf je opet pomiješao države. Črnomelj nije u Hrvatskoj.

Nije Igoru lako - ne može iz svoje kože...PECELJ napisao: 19 Mar 2024, 11:39 Moje pretpostavke su se obistimile !!!Opet smo u članu Foruma "Tbilisi" dobili našeg uvaženog Igora legaza !!"
Čudi me da ga g.cvjić nije prepoznao ?

Jedino mi nije jasno da jedan tako aktivan aktivist i gospodin u godinama, nema hrabrosti registrirati se pod pravim imenom, nego ovako radi budalu od sebe...
pozdrav
toma
Pa već je isteran na HR Forumu i na našem pod tim imenom, tako da to ne može. Mada menja stil pisanja, uvek otkrijemo o kome se radi !Toma napisao: 21 Mar 2024, 21:28Nije Igoru lako - ne može iz svoje kože...PECELJ napisao: 19 Mar 2024, 11:39 Moje pretpostavke su se obistimile !!!Opet smo u članu Foruma "Tbilisi" dobili našeg uvaženog Igora legaza !!"
Čudi me da ga g.cvjić nije prepoznao ?![]()
Jedino mi nije jasno da jedan tako aktivan aktivist i gospodin u godinama, nema hrabrosti registrirati se pod pravim imenom, nego ovako radi budalu od sebe...
pozdrav
toma

Železnička stanica Komorske Moravice 1914.godine na pruzi Rijeka - Ogulin.
Do 1919,godine su se ovako zvale a zatim Srpske Moravice.Na kraju. 90-tih godine ostalo je samo ime Moravica.
Do 1919,godine su se ovako zvale a zatim Srpske Moravice.Na kraju. 90-tih godine ostalo je samo ime Moravica.
Željeznicka stanica OPATIJA - Matulji.
Zvali su je i Vrata Jadrana.
Izvor Fb
Zvali su je i Vrata Jadrana.
Izvor Fb