Hrvatska

Stanje danas, reportaže,stare fotografije, problemi..
Odgovori
Toma
Nadzornik pruge
Pridružio se: 22 Feb 2017, 20:23
Kontakt:

Re: Hrvatska

Post od Toma »

Tbilisi napisao: 25 Feb 2024, 11:15 Bila su dva uskotračna mosta na Uni. Jako lijep je bio most šumske pruge Majdan - Bosanski Novi. Taj most je bio drven i ima starih slika Bosanskog Novog s tim mostom. Nažalost nisam naišao na neku staru fotografiju
Bosanske Dubice sa mostom šumske pruge Kozara - Hrvatska Dubica. Na sadašnjim avionskim snimkama donjeg toka Une, ne vidim trag (normalnog) kolosijeka do obale Une gdje je bilo pristanište.
U Jasenovcu je vidljiv kolosijek prema pristaništu, ali nedostaje završetak kolosijeka na obali Save.
Baci pogled na karte iz 1968: https://ispu.mgipu.hr/#/

pozdrav
toma

Korisnikov avatar
PECELJ
Uber minister
Pridružio se: 01 Apr 2012, 19:47
Kontakt:

Post od PECELJ »

Stara slika ulaska u železničku stanicu VARAŽDIN :

Izvor Povijest grada Varaždina.jpg
Izvor Povijest grada Varaždina.jpg (78.05 KiB) Pogledano 1540 puta

cvijic
Šef stanice
Pridružio se: 31 Mar 2012, 17:56
Kontakt:

Post od cvijic »

Nogometno igraliste je i danas tamo,iz ograde Pilane sa zapadne strane.

Korisnikov avatar
PECELJ
Uber minister
Kontakt:

Post od PECELJ »

Železnička stanica NOVA GORIC na pruzi Rijeka -Jesenice.

Snimak iz 1986.godine

Kolodvor Velika Gorica, 1986. g.ZF-SI.jpg
Kolodvor Velika Gorica, 1986. g.ZF-SI.jpg (693.12 KiB) Pogledano 1455 puta
Izvor : T.N.

cvijic
Šef stanice
Kontakt:

Post od cvijic »

Jel ti nas zajebavas.Jel jasno pise i na tabli i ispod slike VELIKA GORICA to je a pruzi Zagreb-Sisak.Jos samo da TN dopise da je uskotracna pruga,a ambasador ia Zapresica da potvrdi.

Korisnikov avatar
PECELJ
Uber minister
Kontakt:

Post od PECELJ »

cvijic napisao: 02 Mar 2024, 18:23 Jel ti nas zajebavas.Jel jasno pise i na tabli i ispod slike VELIKA GORICA to je a pruzi Zagreb-Sisak.Jos samo da TN dopise da je uskotracna pruga,a ambasador ia Zapresica da potvrdi.
Izvinjavam se ! Tomislav Nikodijević je lepo napisao . Ja sam pogrešio misleći da je GORICA Velika a ne Stara i onda je je svrstao u Soveniju i usput pogrešio temu-. Evo još jedne slike Velike Gorice u Hrvatskoj na pruzi Zagreb-Sisak :

U6FRKwJ  V.Gorica.jpg
U6FRKwJ V.Gorica.jpg (209.51 KiB) Pogledano 1477 puta

Korisnikov avatar
PECELJ
Uber minister
Kontakt:

Post od PECELJ »

Eto g.cvijicu šta se dešava :lol: A u Novoj Gorici sam dva outa bio na školovanju za računare. Oni su imali Školski cetar za opremu Delta-Digital odnosno Vax Digital. U firmi smo kupili tu opremu ali stranu-original.

Korisnikov avatar
PECELJ
Uber minister
Kontakt:

Post od PECELJ »

PECELJ napisao: 03 Mar 2024, 16:58 Eto g.cvijicu šta se dešava :lol: A u Novoj Gorici u Sloveniji sam dva outa bio na školovanju za računare. Oni su imali Školski cetar za opremu Delta-Digital odnosno Vax Digital. U firmi smo kupili tu opremu ali stranu-original.

cvijic
Šef stanice
Kontakt:

Post od cvijic »

Jos covjek kaze da je zavrsio skolu racunara.A Nikodijevic ima fb profil koji nezna da koristi.

Korisnikov avatar
PECELJ
Uber minister
Kontakt:

Post od PECELJ »

Tbilisi napisao: 04 Mar 2024, 16:00
PECELJ napisao:
"... Ja sam pogrešio misleći da je GORICA Velika a ne Stara i onda je svrstao u Soveniju i usput pogrešio temu ..."
Uistinu ne razumijem smisao. Pod pojmom "stara" Gorica, misli se na talijanski grad Gorizia. Molim da uskladite misli s onim što pišete. Osim toga, kada napišete, pročitajte što ste objavili. Ako je nešto pogrešno, imate "crveni X" za izbrisati post. Dalje, nemojte više krasti slike s nekih trećih web stranica i pozivati se na imena i prezimena ljudi koji su tamo postavili slike ili su tamo nešto napisali. Da g. Tomislav Nikodijević doista želi da njegove slike budu ovdje, on bi se jednostavno prijavio na ovaj forum.
Imam dozvolu od g.Tomislava Nikodijevića da mogu objavljivati njegove slike gde god hoću ! Uostalom uglavnom objavljujem izvor podataka.
Pitaću Vas kad budete imali 78 godina. da li ćete ponekad praviti greške. Dovoljno sam kulturan da se i izvunem ! A pretpostavljam o kome se radi ?

Odgovori

Povratak na “Železničke pruge iz našeg okruženja nekada i sada”