Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tbilisi napisao: 25 Feb 2024, 11:15
Bila su dva uskotračna mosta na Uni. Jako lijep je bio most šumske pruge Majdan - Bosanski Novi. Taj most je bio drven i ima starih slika Bosanskog Novog s tim mostom. Nažalost nisam naišao na neku staru fotografiju
Bosanske Dubice sa mostom šumske pruge Kozara - Hrvatska Dubica. Na sadašnjim avionskim snimkama donjeg toka Une, ne vidim trag (normalnog) kolosijeka do obale Une gdje je bilo pristanište.
U Jasenovcu je vidljiv kolosijek prema pristaništu, ali nedostaje završetak kolosijeka na obali Save.
Jel ti nas zajebavas.Jel jasno pise i na tabli i ispod slike VELIKA GORICA to je a pruzi Zagreb-Sisak.Jos samo da TN dopise da je uskotracna pruga,a ambasador ia Zapresica da potvrdi.
cvijic napisao: 02 Mar 2024, 18:23
Jel ti nas zajebavas.Jel jasno pise i na tabli i ispod slike VELIKA GORICA to je a pruzi Zagreb-Sisak.Jos samo da TN dopise da je uskotracna pruga,a ambasador ia Zapresica da potvrdi.
Izvinjavam se ! Tomislav Nikodijević je lepo napisao . Ja sam pogrešio misleći da je GORICA Velika a ne Stara i onda je je svrstao u Soveniju i usput pogrešio temu-. Evo još jedne slike Velike Gorice u Hrvatskoj na pruzi Zagreb-Sisak :
U6FRKwJ V.Gorica.jpg (209.51 KiB) Pogledano 1477 puta
Eto g.cvijicu šta se dešava A u Novoj Gorici sam dva outa bio na školovanju za računare. Oni su imali Školski cetar za opremu Delta-Digital odnosno Vax Digital. U firmi smo kupili tu opremu ali stranu-original.
PECELJ napisao: 03 Mar 2024, 16:58
Eto g.cvijicu šta se dešava A u Novoj Gorici u Sloveniji sam dva outa bio na školovanju za računare. Oni su imali Školski cetar za opremu Delta-Digital odnosno Vax Digital. U firmi smo kupili tu opremu ali stranu-original.
PECELJ napisao:
"... Ja sam pogrešio misleći da je GORICA Velika a ne Stara i onda je svrstao u Soveniju i usput pogrešio temu ..."
Uistinu ne razumijem smisao. Pod pojmom "stara" Gorica, misli se na talijanski grad Gorizia. Molim da uskladite misli s onim što pišete. Osim toga, kada napišete, pročitajte što ste objavili. Ako je nešto pogrešno, imate "crveni X" za izbrisati post. Dalje, nemojte više krasti slike s nekih trećih web stranica i pozivati se na imena i prezimena ljudi koji su tamo postavili slike ili su tamo nešto napisali. Da g. Tomislav Nikodijević doista želi da njegove slike budu ovdje, on bi se jednostavno prijavio na ovaj forum.
Imam dozvolu od g.Tomislava Nikodijevića da mogu objavljivati njegove slike gde god hoću ! Uostalom uglavnom objavljujem izvor podataka.
Pitaću Vas kad budete imali 78 godina. da li ćete ponekad praviti greške. Dovoljno sam kulturan da se i izvunem ! A pretpostavljam o kome se radi ?