Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
milanp napisao:Lokomotiva 5666 snimljena u Prijedoru.
Da li je ova lokomotiva pripadala JŽ mreži?
Na Nemačkom forumu železnica postavljena je još jedna fotografija ove lokomotive snimljene u Prijedor 1970. godine doke je bila još u upotrebi. Navodi se da je to bila radna lokomotiva, ali ne ne kaže čija. Ponekad je upotrebljavana i na pruzi Prijedor - Drvar.
Mislim da su ove fotografije snimljene u ložionici u Dubrovniku. Sama kamena zgrada nagoveštava da je to negde u Dalmaciji. Ponato je da su postojale ovakve dve ložionice i to u Dubrovniku i Zelenici. Međutim na ovoj fotografiji iza ložionici se vide palete drvene robe, a to je u Gružkoj luci. Lokomotiva je serije 83.
Potrebna mi je pomoc oko razglednice iz 1912.godine.
Na njoj su dve slike, na gornjoj zeleznicka stanica u Karlovu (danasnje Novo Milosevo)i na donjoj prodavnica iz iste godine.
Nasla sam sliku, ali je lose skenirana. Ukoliko neko ima ovu razglednicu ili kvalitetno skeniranu sliku, molila bih da se javi..
Ivana
Prikačeni fajlovi
karlovo 1912..jpg (232.54 KiB) Pogledano 2616 puta
Za ovu fotografiju piše da je snimljena u Srbiji ili Rumuniji, daleke 1892. godine. Očigledno se radi o izgradnji nasipa, verovatno na Dunavu. Čini se da se radi o normalnom koloseku.
Zanimljiva lokomotiva iz nekadašnjeg rudnika Labin. Kako se vidi ona je za pogon koristili neki gas. Prvi put ovako nešto vidim. Možda neko zna više o ovim lokomotivama.