Ove lokomotive su bile najvjerovatnije "RR". Treća lokomotiva Đakuša serije 83 po redu bi trebala biti 83-153?
Pruga uzanog kolosjeka Mostar - Čapljina - Dubrovnik
Re: Pruga uskog koloseka Mostar - Čapljina - Dubrovnik
Lokomotiva je ispred tvornice. Društvo joj čini jedna serija 51 normalnotračna. Tender lokomotive 83-176 je 85-027. Moram negdje potražiti svoje slike.ivanjz napisao:Ova lokomotiva je ostala sačuvana. Danas se nalazi u krugu fabrike ĐĐ u Slavonskom Brodu.
-
- Šef stanice
- Pridružio se: 03 Apr 2012, 20:26
- Kontakt:
Postovanje.Zeleo bih da mi kazete da li su u Sarajevu ili bilo gde na pruzi Capljina -Dubrovnik.postojale dvopostavne skretnice[Englezi].koliko ja znam na ovom delu u Srbiji,nisu bile.mozda gresim.
Motorni voz DMU 802 u stanici Dubrovnik :
Ovo bi trebali biti lučki koloseci u Gružu. Snimak je iz 1973.godine Jima Horsforda.

Mostar je sigurno imao. Pretpostavljam da je i Sarajevo sa Alipašin Mostom onda imao.colicdusan325 napisao:Postovanje.Zeleo bih da mi kazete da li su u Sarajevu ili bilo gde na pruzi Capljina -Dubrovnik.postojale dvopostavne skretnice[Englezi].koliko ja znam na ovom delu u Srbiji,nisu bile.mozda gresim.
Ovo nisu lučki kolosijeci. Tu su bili putnički garažni kolosijeci. Tu su se po dolasku iz Sarajeva čistile i namirivale putničke garniture. Kada je slika nastala na veliko su vozili vlakovi MOT 802. Više nema toliko putničkih vagona. To je 3 godine prije ukidanja. Kamion na slici je od ŽAS-a.PECELJ napisao:Ovo bi trebali biti lučki koloseci u Gružu. Snimak je iz 1973.godine Jima Horsforda.
- Prikačeni fajlovi
-
- 83-151-Dubrovnik.jpg (206.11 KiB) Pogledano 4520 puta
Pogled na prugu uskog koloseka u Dubrovniku. G. mali paja može nam više reći o ovoj fotografiji.
http://www.google.com
http://www.google.com
- Prikačeni fajlovi
-
- Dubrovnik.jpg (92.92 KiB) Pogledano 4495 puta