Malo mi je trebalo vremena da nađem o čemu se radi. Hvala Vam gospodine Ekreme na ispravci.ekrem napisao:ovo je snimljeno u jablanici,u pozadini se jasno vidi planina plasa i lijevo brdo crni vrh
http://www.google.com
Malo mi je trebalo vremena da nađem o čemu se radi. Hvala Vam gospodine Ekreme na ispravci.ekrem napisao:ovo je snimljeno u jablanici,u pozadini se jasno vidi planina plasa i lijevo brdo crni vrh
Moja susjeda u ulici Stjepana Radića u Mostaru bila je Anđa Kokotović. Ima li kakve veze ona sa Milanom? U toj ulici bilo je dosta željezničara. Ovo KAPETAN možda je bio vozovođa/vlakovođa? Imam u Zagrebu još nekoliko ljudi iz te ulice koji bi eventualno mogli što znati podrobnije. U toj ulici od željezničar da nabrojim neke: Gakić Andrija (kuća do Anđe Kokotović) šef stanice Vojno, Lazo Pičeta strovovođa/mašinovođa, Petar Taučar (ustvari je bio Tavčar), ljudi su ga pohercegovčili,strojovođa. Njegov otac je bio Slovenac iz ili od Škofje Loke. Marko Bošnjak, strojovođa itd. Da ne bi previše otišli u OT možemo porukama komunicirati ili mailom?Petar Rakovica Bgd napisao:Novi sam na ovom Forumu pa mi nemojte zameriti na tehnickim ili formalnim greskama. Moj deda Milan Kokotovic je bio u ložionici Mostar, mislim kao strojovodja. Imam neku njegovu staru dokumentaciju iz Mostara. Pominje u jednom pismu šefa ložionice Miro Biro. Tu su i drugi njegovi drugovi iz tridesetih godina proslog stoleća: Oto Stuhli, Cipra Avgust, Meho Pela, Mile Prpić, Ivo Čorić, Anđelko Vlaho, Ilija Dabić i dr... Vidim da ste dobro upućeni u Mostarske zelezničke prilike pa vam se zato ovim putem obraćam. Da li imate neke fotografije iz medjuratnog perioda. I moj pradeda, Milanov otac, je bio "Kapetan voza (vlaka)" a ja i ne znam šta bi ta titula mogla da znači. Da li imate neku arhivsku građu iz tog perioda? Hvala. Pozdrav iz Beograda.
Hvala vam na odgovoru.mali.paja napisao:Moja susjeda u ulici Stjepana Radića u Mostaru bila je Anđa Kokotović. Ima li kakve veze ona sa Milanom? U toj ulici bilo je dosta željezničara. Ovo KAPETAN možda je bio vozovođa/vlakovođa? Imam u Zagrebu još nekoliko ljudi iz te ulice koji bi eventualno mogli što znati podrobnije. U toj ulici od željezničar da nabrojim neke: Gakić Andrija (kuća do Anđe Kokotović) šef stanice Vojno, Lazo Pičeta strovovođa/mašinovođa, Petar Taučar (ustvari je bio Tavčar), ljudi su ga pohercegovčili,strojovođa. Njegov otac je bio Slovenac iz ili od Škofje Loke. Marko Bošnjak, strojovođa itd. Da ne bi previše otišli u OT možemo porukama komunicirati ili mailom?Petar Rakovica Bgd napisao:Novi sam na ovom Forumu pa mi nemojte zameriti na tehnickim ili formalnim greskama. Moj deda Milan Kokotovic je bio u ložionici Mostar, mislim kao strojovodja. Imam neku njegovu staru dokumentaciju iz Mostara. Pominje u jednom pismu šefa ložionice Miro Biro. Tu su i drugi njegovi drugovi iz tridesetih godina proslog stoleća: Oto Stuhli, Cipra Avgust, Meho Pela, Mile Prpić, Ivo Čorić, Anđelko Vlaho, Ilija Dabić i dr... Vidim da ste dobro upućeni u Mostarske zelezničke prilike pa vam se zato ovim putem obraćam. Da li imate neke fotografije iz medjuratnog perioda. I moj pradeda, Milanov otac, je bio "Kapetan voza (vlaka)" a ja i ne znam šta bi ta titula mogla da znači. Da li imate neku arhivsku građu iz tog perioda? Hvala. Pozdrav iz Beograda.
Korisnika u ovom forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gosta