Ja ne bih (bez čvrstog dokaza) tvrdio da je ono što Trotskee predstavio kao g.b. 24 zaista jeste bio vagon tog garažnog broja. Takođe ne bih dao ruku da je sadašnji tramvaj 27 zaista imao prvobitno taj garažni broj. Ne bi me čudilo da se on povukao logikom da je negde video na internetu tramvaj broja 27, i posle ga permutovao u 24.Broken Boveri & Cie napisao: 22 Mar 2023, 11:25 Na pristaništu kolko sam ja video po slikama stajali su sedmadssetih Jasenice 31 i 27 a od kraja sedmadestih i 24 sama koja je zadnja odneta
1975 je sklonjena 27 a na njeno mesto je došla 31
Napravio sam sledeći kolaž "jasenicâ" sa Pristaništa od meni dostupnih slika i datuma usnimljenja koji su im dodeljeni: Ako je verovati izvoru prvih dveju slika, "jasenica" #31 je prvobitno stajala sâma do neke 1975. Te godine je dovučena i NN (tako ću je nazvati) u ulozi šupe (iako je već u toj ulozi bio rashodovani "reno" autobus pored #31). Na fotografiji Renea Stevensa (ne znam iz koje godine, ali pre poligonizacije mreže, vidi se stari tip konzole u pozadini) vidi se da je uslovno rečeno bila u voznom stanju, ili da se brzo mogla urediti da bude u voznom stanju (ima trolnu motku).
Neko vreme posle poligonizacije mreže (vidi se novi tip konzole u pozadini) ostala je #31 na pristaništu u poluočerupanom stanju, koliko dugo pojma nemam. Ako je verovati Trotskeeju, do 1979. godine je NN skinuta krovna oprema i dodat odžak bočno. Moja je pretpostavka da je današnja #27 zapravo #31, osim ako još jedna nije bila sačuvana u depou (ili gde god)!!!
Do 1985. je NN prefarbana u tamno oliva-zelenu boju. Takve boje je bila "jasenica" u ulozi šupe iza trafo-stanice na Autokomandi, u međuvremenu sam se setio da sam je takvu, sa sve odžakom, video tamo.