Pruga uzanog kolosjeka Sarajevo-Mostar
Re: Pruga uzanog kolosjeka Sarajevo-Mostar
Ima li još kakav konkretniji ili pobližini podatak? Možda serija lokomotive? Vuče me na seriju 73 ili 83 Đakušu. Do lokomotive je pošta zatim službeni vagon potom 2 Antonijevića itd. Lužbeni vagon je napravljen u tvornici u Slavonskom Brodu. Pošto je lokomotiva sa malim tenderom najvjerovatnije je snimka u dolini Neretve i to negdje između Jablanice i Aleksin Hana. Pruga je na lijevoj obali Neretve. Snimka je negdje nastala u proljeće. Ovo su moje pretpostavke jer je drveće još zeleno jer da je ljeto ne bi bilo ovako.
mali.paja napisao: 03 Jul 2024, 00:08 Ima li još kakav konkretniji ili pobližini podatak? Možda serija lokomotive? Vuče me na seriju 73 ili 83 Đakušu. Do lokomotive je pošta zatim službeni vagon potom 2 Antonijevića itd. Lužbeni vagon je napravljen u tvornici u Slavonskom Brodu. Pošto je lokomotiva sa malim tenderom najvjerovatnije je snimka u dolini Neretve i to negdje između Jablanice i Aleksin Hana. Pruga je na lijevoj obali Neretve. Snimka je negdje nastala u proljeće. Ovo su moje pretpostavke jer je drveće još zeleno jer da je ljeto ne bi bilo ovako.
Hvala mali.paja ! Ništs grugo nije pisalo. Misli da ste blizu !
Malo bolja slika.............................
Stara fotografija žel.stanice JABLANICA na uzanoj pruzi Konjic-Mostar, na poćetku eksplostacije.
Levo je hotel a gore Kasarna.
Izvor : Fb
Stara fotografija žel.stanice JABLANICA na uzanoj pruzi Konjic-Mostar, na poćetku eksplostacije.
Levo je hotel a gore Kasarna.
Nađoh skoro istobetnu, pa i ovu Za nju piše "97-024 ka Brad". Ne vidi se dobro lokomotiva.PECELJ napisao: 03 Jul 2024, 12:40mali.paja napisao: 03 Jul 2024, 00:08 Ima li još kakav konkretniji ili pobližini podatak? Možda serija lokomotive? Vuče me na seriju 73 ili 83 Đakušu. Do lokomotive je pošta zatim službeni vagon potom 2 Antonijevića itd. Lužbeni vagon je napravljen u tvornici u Slavonskom Brodu. Pošto je lokomotiva sa malim tenderom najvjerovatnije je snimka u dolini Neretve i to negdje između Jablanice i Aleksin Hana. Pruga je na lijevoj obali Neretve. Snimka je negdje nastala u proljeće. Ovo su moje pretpostavke jer je drveće još zeleno jer da je ljeto ne bi bilo ovako.
Hvala mali.paja ! Ništs grugo nije pisalo. Misli da ste blizu !
-
- Šef stanice
- Pridružio se: 03 Apr 2012, 20:26
- Kontakt:
postovanje.lokomotiva jeste serije 97 .
Može biti i da je lokomotiva serije 97. Ako je serija 97 pnda je to između Bradine i Konjica. Možda bliže Konjicu. Sa desne strane bi bila rijeka Trešanica koja je desna pritoka Neretve.
Železnička sranuca uzanog koloseka ŽUGLIĆI, na pruzi Konjic-Mostar, porušena za vreme WW II (1943):
Izvor : T,N.
Izvor : T,N.
Ovo bi bilo na staroj trasi prije izgradnje Jablaničkog jezera i HE Jablanica. Sada je to potopljeno.
Čapljinaa,zelj.stanica.
Godina je 1889.
Izvor : FB
Godina je 1889.
Izvor : FB
I kasnije, kad se išlo do Mostara......................