Železnička stanica Oprtalj /Portole) na hrvatskom delu Parenzane.
Snimak iz 1922.godine.
Trieste S. Andrea - Koper (Capodistria) - Poreč (Parenzo)
-
- Direktor železnice
- Pridružio se: 03 Jul 2016, 13:07
- Kontakt:
Re: Trieste S. Andrea - Koper (Capodistria) - Poreč (Parenzo)
PECELJ, pozdravljen,
od železničke stanica Oprtalj /Portole) na hrvatskom delu Parenzane nije ostao ni jedan kamen
Fotografije su izčeznule sa interneta...
Dodajem samo sliku, koju je po razglednici nacrtao Ruzzier, Giulio:
izvor: Mestna knjižnica Piran
pozdrav
Darko
od železničke stanica Oprtalj /Portole) na hrvatskom delu Parenzane nije ostao ni jedan kamen
Fotografije su izčeznule sa interneta...
Dodajem samo sliku, koju je po razglednici nacrtao Ruzzier, Giulio:
izvor: Mestna knjižnica Piran
pozdrav
Darko
Parenzana.............
Muzejski voz sa lokomotivom U 37 na stanici Koper, 2001.godine :
Izvor T.N.
Muzejski voz sa lokomotivom U 37 na stanici Koper, 2001.godine :
Izvor T.N.
I ova slika se XY reciklirala. Na slici sam ja i moj sin. Isto tako slika nije nastala 2001. nego desetak godina ranije čak i malo više. Kada je slika nastala još je postojala Jugoslavija. Da je nastala 2001. tada bi moj sin imao 20 godina a ovdje je ipak puno, puno mlađi. Slikala nas je moja žena.
mali.paja napisao: ↑01 Avg 2024, 15:11 I ova slika se XY reciklirala. Na slici sam ja i moj sin. Isto tako slika nije nastala 2001. nego desetak godina ranije čak i malo više. Kada je slika nastala još je postojala Jugoslavija. Da je nastala 2001. tada bi moj sin imao 20 godina a ovdje je ipak puno, puno mlađi. Slikala nas je moja žena.
Takoje napisao Tomislav. šta ću.?
Ja sam u periodu 80-87 kampovao s prikolicom u Ankaranu kod Kopra i video sam ovu postavku.
Danas je u Kopru samo ova lokomotiva. Vagoni su premješteni i nalaze se u krugu Željezničkog muzeja Ljubljan. A pitanje je da li će i to sve opstati. U muzeju se nalazi dosta lokomotiva. ALI!! Već dugo investitori imaju pik na ovaj prostor. Jedan komad muzeja je oduzet za izgradnju ljubjanske džamije. Prije je bilo govora da bi trebali iz nedaleke Vrhnike premjestiti veliku kolekciju starih automobila u prostor Željezničkog muzeja i tamo napraviti Tehnički muzej Slovenije. Dok je bio stari voditelj u muzeju Mladen to je funkcioniralo a bilo je i 5-6 stalno zaposlenih koji su to održavali. Uglavnom bili su to stari željezničari koji su se razumjeli u to (pregledač vagona, bravar, otpravnik vlakova itd). Bile su 2 putničke garniture. Jedna je bila dvoosovinska i sada se nalazi u Kidričevu. Sva je devastirana i stakla su polupana. Vidio sam slike iste. Druga je bila četvoroosovinska. Za nju ne bih znao u kavom je stanju i gdje je. Ovi stari željezničari su otišli u penziju a nove nisu zapošljavali. Postavili su jednog muškarca koji je za svoj đžep prodavao iz muzeja artefekate. Ulovili su ga i dobio je otkaz. Sada je tamo jedna ženska šefica ali sirota se baš ništa ne razumije u ništa. Starom šefu muzeja su zabranili da dolazi u muzej. Slično je i kod nas u Zagrebu. Prostor muzeja je bio na željezničkom zemljišti koje je prodato gradu Zagrebu i oni su sada podstanari. Kad netko nešto zatraži samo uzmu komadić od muzeja. Nisam bio dugo u vašem muzeju ali čini mi se da je nakon odlaska Tomislava Nikodijevića i tamo sve naopako. A da za Sarajevo i ne pričam. Sa Tomom sam bio dosta dobar u svoje vrijeme. Toliko od mene.PECELJ napisao: ↑01 Avg 2024, 18:13mali.paja napisao: ↑01 Avg 2024, 15:11 I ova slika se XY reciklirala. Na slici sam ja i moj sin. Isto tako slika nije nastala 2001. nego desetak godina ranije čak i malo više. Kada je slika nastala još je postojala Jugoslavija. Da je nastala 2001. tada bi moj sin imao 20 godina a ovdje je ipak puno, puno mlađi. Slikala nas je moja žena.
Takoje napisao Tomislav. šta ću.?
Ja sam u periodu 80-87 kampovao s prikolicom u Ankaranu kod Kopra i video sam ovu postavku.