Pruga uzanog kolosjeka Sarajevo-Mostar
Re: Pruga uzanog kolosjeka Sarajevo-Mostar
Hvala mali.paja na informacijama ! Mislim da je ovo ipak Sarajevo jer su koloseci u Višegradi bili u polukrugu.
Problem je nastao jer je slika mutna, nisam čitao komentare a FB grupa je vezana za Mostar.
Problem je nastao jer je slika mutna, nisam čitao komentare a FB grupa je vezana za Mostar.
-
- Šef stanice
- Pridružio se: 03 Apr 2012, 20:26
- Kontakt:
postovanje .g-dine mali paja respekt za komentar.g-dine pecelj bravo za komentar,a i za detalj u vezi stanice visegrad.sto se tice fotografije u pitanju je stanica sarajevo ispisnici moji dragi u to budite potpuno sigurni.pozdrav mladici.
.

Ja sam registriran na forumu "željeznice.net". Nikad nisam ništa plaćao niti sada plaćam. Molim te prijateljski da prestaneš sa tim četnicima. Osobno poznajem sdz361 i to dobro a upoznao sam i Tanku vatru i da im stavljaš svakakve etikete nije u redu. Isto tako si i Ivicu Ilića proglasio četnikom. Ja čovjeka osobno i dobro poznajem i nismo se jedanput našli na kavi kako u Zagrebu tako i u Beogradu. Vodio sam ga i na svoje radno mjestio u Zagrebu i ti da tko ružno njega spominješ. Ja poznajem dosta željeznicu a svašta sam radio na njoj pa ipak ne mogu reći da sam sveznajući. Većina ljudi na forumu nisu željezničari i ne kuže dosta stvari kao i ti. Zato nije dobro da ih prozivaš. A ako te zanima što sam sve radio na željeznici mogu ti nabrojati: Počeo sam kao vježbenik prometnika pa prometnik, telegrafista, putnički blagajnik, robni blagajnik, prodavač karata na stajalištu, čuvar putnog prijevoza, prvi HŽ šef Zastupstva u Sloveniji, referent za pogranični promet i u mirovinu sam otišao kao prometni dispečer. Nakon '95 i uspostave prometa prema BiH ja sam osobno išao na primopredaju prvih vlakova prema tamo. Oaim ovog rada od četrdeset i kusur godina na normalnotračnoj željeznici sam dosta upoznat sa uskotračnim željeznicama posebno u Hercegovini. Da i da ne zaboravim na kraju još se bavim i željezničkim modelarstvom i imam pozamašnu kolekciji modela i to raznih mjerila, počevši od velikog mjerila 1:22.5, 1:29, 1:87 i 1:160.
Zašto tražiš da te i na ovom forumu blokiraju kao što su i na vinkovačkom kako ga ti nazivaš.
Zašto tražiš da te i na ovom forumu blokiraju kao što su i na vinkovačkom kako ga ti nazivaš.
-
- Pružni radnik
- Pridružio se: 04 Jan 2021, 15:42
- Kontakt:
Pozdrav ekipa...
Zanima me da li iko od vas zna kako mogu stupiti u kontak sa Igorom Legazom, koji objavljuje na ovom forumu. Zanima me karta Mostara iz 1942 godine koju je objavio.
Hvala unaprijed...
Zanima me da li iko od vas zna kako mogu stupiti u kontak sa Igorom Legazom, koji objavljuje na ovom forumu. Zanima me karta Mostara iz 1942 godine koju je objavio.
Hvala unaprijed...
Pošalji pitanje Humu i sve si riješio!
-
- Pružni radnik
- Kontakt:
Evo ne mogu poslati poruku, nemam ta ovlaštenja kao novi član

Panorama železničke stanice Alipašin Most, 1962. g. :
Izvor : T.N.
Izvor : T.N.
Parna lokomotiva JŽ 83-057 na čelu voza na stanici MOSTAR :
izvor : T.N.
izvor : T.N.
I ovu sliku sam nekad davno postavio u Hrvatskoj pa je kopiranjem i ovdje dospjela. Inače lokomotiva je na vlaku koji ide prema Sarajevu.
-
- Pružni radnik
- Kontakt:
Neko je ovdje pitao da li ima fotografija gdje se vidi mostić preko Radobolje. Na desnoj strani fotografije se vidi željeznički mostić.
Mostar, 1899, autor fotografije Grzlo Czech, CIDOM-arhiva
Mostar, 1899, autor fotografije Grzlo Czech, CIDOM-arhiva
- Prikačeni fajlovi
-
- FB_IMG_1704388465974.jpg (52.66 KiB) Pogledano 6359 puta