Pruga uzanog kolosjeka Sarajevo-Mostar

Sve vezano za pruge uskog koloseka u Bosni i Hercegovini
Odgovori
Korisnikov avatar
PECELJ
Uber minister
Pridružio se: 01 Apr 2012, 19:47
Kontakt:

Re: Pruga uzanog kolosjeka Sarajevo-Mostar

Post od PECELJ »

Hvala mali.paja na informacijama ! Mislim da je ovo ipak Sarajevo jer su koloseci u Višegradi bili u polukrugu.

Problem je nastao jer je slika mutna, nisam čitao komentare a FB grupa je vezana za Mostar.

colicdusan325
Šef stanice
Pridružio se: 03 Apr 2012, 20:26
Kontakt:

Post od colicdusan325 »

postovanje .g-dine mali paja respekt za komentar.g-dine pecelj bravo za komentar,a i za detalj u vezi stanice visegrad.sto se tice fotografije u pitanju je stanica sarajevo ispisnici moji dragi u to budite potpuno sigurni.pozdrav mladici. :D :) ;) :lol: :P :P .

mali.paja
Direktor železnice
Pridružio se: 09 Jul 2012, 12:38
Kontakt:

Post od mali.paja »

Ja sam registriran na forumu "željeznice.net". Nikad nisam ništa plaćao niti sada plaćam. Molim te prijateljski da prestaneš sa tim četnicima. Osobno poznajem sdz361 i to dobro a upoznao sam i Tanku vatru i da im stavljaš svakakve etikete nije u redu. Isto tako si i Ivicu Ilića proglasio četnikom. Ja čovjeka osobno i dobro poznajem i nismo se jedanput našli na kavi kako u Zagrebu tako i u Beogradu. Vodio sam ga i na svoje radno mjestio u Zagrebu i ti da tko ružno njega spominješ. Ja poznajem dosta željeznicu a svašta sam radio na njoj pa ipak ne mogu reći da sam sveznajući. Većina ljudi na forumu nisu željezničari i ne kuže dosta stvari kao i ti. Zato nije dobro da ih prozivaš. A ako te zanima što sam sve radio na željeznici mogu ti nabrojati: Počeo sam kao vježbenik prometnika pa prometnik, telegrafista, putnički blagajnik, robni blagajnik, prodavač karata na stajalištu, čuvar putnog prijevoza, prvi HŽ šef Zastupstva u Sloveniji, referent za pogranični promet i u mirovinu sam otišao kao prometni dispečer. Nakon '95 i uspostave prometa prema BiH ja sam osobno išao na primopredaju prvih vlakova prema tamo. Oaim ovog rada od četrdeset i kusur godina na normalnotračnoj željeznici sam dosta upoznat sa uskotračnim željeznicama posebno u Hercegovini. Da i da ne zaboravim na kraju još se bavim i željezničkim modelarstvom i imam pozamašnu kolekciji modela i to raznih mjerila, počevši od velikog mjerila 1:22.5, 1:29, 1:87 i 1:160.
Zašto tražiš da te i na ovom forumu blokiraju kao što su i na vinkovačkom kako ga ti nazivaš.

Armin Džabirov
Pružni radnik
Pridružio se: 04 Jan 2021, 15:42
Kontakt:

Post od Armin Džabirov »

Pozdrav ekipa...
Zanima me da li iko od vas zna kako mogu stupiti u kontak sa Igorom Legazom, koji objavljuje na ovom forumu. Zanima me karta Mostara iz 1942 godine koju je objavio.

Hvala unaprijed...

mali.paja
Direktor železnice
Kontakt:

Post od mali.paja »

Pošalji pitanje Humu i sve si riješio!

Armin Džabirov
Pružni radnik
Kontakt:

Post od Armin Džabirov »

mali.paja napisao: 03 Avg 2023, 01:30 Pošalji pitanje Humu i sve si riješio!
Evo ne mogu poslati poruku, nemam ta ovlaštenja kao novi član :)

Korisnikov avatar
PECELJ
Uber minister
Kontakt:

Post od PECELJ »

Panorama železničke stanice Alipašin Most, 1962. g. :

Izvor : T.N.

Panorama železničke stanice Alipašin Most, 1962. g..jpg
Panorama železničke stanice Alipašin Most, 1962. g..jpg (249.3 KiB) Pogledano 6764 puta

Korisnikov avatar
PECELJ
Uber minister
Kontakt:

Post od PECELJ »

Parna lokomotiva JŽ 83-057 na čelu voza na stanici MOSTAR :

Parna lokomotiva 83-057 na čelu voza na stanici Mostar..jpg
Parna lokomotiva 83-057 na čelu voza na stanici Mostar..jpg (410.7 KiB) Pogledano 6650 puta
izvor : T.N.

mali.paja
Direktor železnice
Kontakt:

Post od mali.paja »

I ovu sliku sam nekad davno postavio u Hrvatskoj pa je kopiranjem i ovdje dospjela. Inače lokomotiva je na vlaku koji ide prema Sarajevu.

Armin Džabirov
Pružni radnik
Kontakt:

Post od Armin Džabirov »

Neko je ovdje pitao da li ima fotografija gdje se vidi mostić preko Radobolje. Na desnoj strani fotografije se vidi željeznički mostić.
Mostar, 1899, autor fotografije Grzlo Czech, CIDOM-arhiva
Prikačeni fajlovi
FB_IMG_1704388465974.jpg
FB_IMG_1704388465974.jpg (52.66 KiB) Pogledano 6359 puta

Odgovori

Povratak na “Nekadašnje pruge uskog koloseka u Bosni i Hercegovini”