nekoliko fotografija izgradnje hidroelektrane Jablanica...

Fotografije su iz 1950.godine.
pozdrav
Darko
Na onom dokumentarnom filmu o gradnji HE "Jablanica" (link sam postavio prije nekoliko dana), vidi se uskotračni "industrijski" vlak, koji vozi južno od korita rijeke Neretve, u pravcu gradilišta brane.
Evo 3 isječka tog filma, koja ja ovako tumačim:
Vlak vozi prema gradilištu i (vjerojatno) prevozi materijal.
U pozadini prve dvije slike je most u izgradnji (normalnotračne željeznice).
Na trećoj fotografiji je drveni "željeznički" most, postavljen preko neke rijeke (rječice).
Lokacija podsjeća na Ribići, ali ima nekih nelogičnosti (o nelogičnostima, naknadno, kroz diskusiju).
Na južnoj strani Jablaničkog jezera, ima najmanje 1 most, koji je konstrukcijski sličan mostu Ribići. Taj 1 most (kojeg ja znam) je kod cestovnog tunela Crnaje, ali ovo nije most Crnaje (u izgradnji).
Možda ima još neki, koji bi bio sličan mostu Ribići? Ne znam. Ako takvog mosta nema, onda lokacija jest Ribići (bez obzira na nelogičnosti).
Dalje, ako bi se mogla identificirat serija lokomotive na slikama, moglo bi se zaključit koja širina kolosijeka je bila kod te industrijske (gradilišne) željeznice.
Ovo bi trebala biti lokomotiva serije 73.železocestnik napisao: Evo, uhvatio sam i vlak, koji je baš izašao iz tunela
Fotografija je iz 1950.godine.
pozdrav
Darko
Korisnika u ovom forumu: Bing [Bot], Google [Bot] i 3 gosta