I da konačno završim sa ovim šverc

vlakovima. Osim vlakova za Trst dosta se putovalo i u Kopar. Bilo je ljudi iz Srbije i Crne Gore. Uglavnom se išlo vlakom 1602/1603 ili 602/603.Vlak 1602 je vozio iz Beograda. Pola vlaka je išlo za Pulu a pola za Koper. U Divači se vlak dijelio. Pošto je imao broj 1602 vozio je sezonski. Onda je jedno vrijeme vozio svaki dan kao vlak 602. Van sezone iz Srbije su u Ljubljanu dolazili vlakom 600 koji je vozio na relaciji Beograd-Ljubljana. Iz Ljubljane su prelazili na vlak koji je vozio u Koper. Odmah uz željezničku stanicu u Kopru je bila i autobusna. Od tamo je vozio BUS. Kretao je ako me sjećanje dobro služi svaki sat. Naizmjenice su vozili jedanput Slovenci a drugi put Talijani. Karta nije bila skupa i putovanje je trajalo nešto između pol sata i sat. Povratak je isto tako bio sa BUS/vlak. U Trstu je iskrcaj bio na autobusnoj stanici koja je bila udaljena od željezničkog kolodvora 3-5 mnuta hoda.
O ovom što sam pisao u prethodnim postovima sam iz osobnog iskustva navodio kao i u otpremi i ispraćaju navedenih vlakova.
Možda nije baš za temu o Beogradu ali je bilo mnogo putnika iz tog pravca za Trst. Kad je netko spomenuo shoping u Trstu morao sam ovo napisati. Možda ima i kakvo pitanje?