Stare razglednice, fotografije
Moderator: alend
Re: Stare razglednice, fotografije
Fotografiju sam dobio od kustosa PTT muzeja, koji je pretrazujuci literaturu nasao ovu reklamu firme GANZ.
Železnička pruga kod Ogulina.
- Prikačeni fajlovi
-
- Ogulin.jpg (221.61 KiB) Pogledano 3868 puta
Pogled na železničku stanicu u Jajcu.
- Prikačeni fajlovi
-
- JajceStanica1.jpg (99.8 KiB) Pogledano 3848 puta
Jedna stara fotografija sa stare trase pruge Beograd - Požarevac, kroz Miljakovac.
Stara rampa na Miljakovcu. Iz filam Slobodana Šijana iz 1976. god. Sa foruma Topčider.- 1
Stara rampa na Miljakovcu. Iz filam Slobodana Šijana iz 1976. god. Sa foruma Topčider.- 1
- Prikačeni fajlovi
-
- 55.jpg (209.98 KiB) Pogledano 3818 puta
Ovu staru i jako lepu fotografiju sam pronašao na Inernetu i u prvi mah sam mislio da je postavim na temu "Prepoznavanje fotografije".
Naziv je bio "Tunel Babunski..." a očigledno se vidi da je u fazi izgradnje i da je namenjen za normalni kolosek. Malo sam se potrudio i nastavio istraživanje i došao do sledećeg zaključka :
U Makedoniji postoji planina Babuna, severoistočno od Prilepa, i po njoj je tunel dobio ime a koji se nalazi na trasi pruge Veles-Prilep u blizini žel.stanice Bogomila.
Prilep i planina Babuna : Inače trasa pruge normalnog koloseka Veles-Prilep-Bitolj je građena u periodu od 1931. do 1936.godine.
Slika je iz 1934.g,-znači u fazi gradnje. Kolosek koji se vidi je uzani i verovatno je služio za izvlačenje iskopanog materijala.
Navedena kilometraža se moguće računala od Velesa.
Naziv je bio "Tunel Babunski..." a očigledno se vidi da je u fazi izgradnje i da je namenjen za normalni kolosek. Malo sam se potrudio i nastavio istraživanje i došao do sledećeg zaključka :
U Makedoniji postoji planina Babuna, severoistočno od Prilepa, i po njoj je tunel dobio ime a koji se nalazi na trasi pruge Veles-Prilep u blizini žel.stanice Bogomila.
Prilep i planina Babuna : Inače trasa pruge normalnog koloseka Veles-Prilep-Bitolj je građena u periodu od 1931. do 1936.godine.
Slika je iz 1934.g,-znači u fazi gradnje. Kolosek koji se vidi je uzani i verovatno je služio za izvlačenje iskopanog materijala.
Navedena kilometraža se moguće računala od Velesa.
Sipski kanal na Dunavu :
Izvor : forum PZ
Železnička stanica Osipaonica u vreme I sv.rata :
Železnička stanica St.Bečej :