Ali ovo pivo nisi zabravio, iako je prošlo pola stoljeća
pozdrav
Darko
Lokomotive serije JŽ 53
-
- Direktor železnice
- Pridružio se: 03 Jul 2016, 13:07
- Kontakt:
Re: Lokomotive serije JŽ 53
Hvala g.mali.paja na detaljnom objašnjenju i prisećanju !!!
Nije loše ni valjevsko pivo
Nije loše ni valjevsko pivo
Ovo Valjevsko pivo nisam pio. Kad sam ja bio u Zaječaru čini mi se da se pivo zvalo 7 jul? Na obuci sam bio u Leskovcu a tamo je bilo uglavnom Jagodinsko pivo ako se dobro sjećam? Ipak je ovo iz Zaječara za mene bilo bolje. Doduše to je stvar okusa i pojedinca. Sada skoro svak pravi svako pivo. Tako se u Zagrebu pravi i Nikšićko pivo. Nedugo na proputovanju kroz Zagreb, Josip Weber mi je dao Nikšićko pivo napravljeno u Srbiji. Niti jedno to pivo nije ni "N" od orginala u Nikšiću. Vlasnik Zagrebačke pivovare, Nikšićke pivare i u Srbiji ne znam u kojem gradu je isti vlasnik, Belgijanac. Ipak orginali su orginali.
Malo smo otišli u OT ali ne smeta!
Malo smo otišli u OT ali ne smeta!
Putnički voz sa lokomotivom JŽ 53-005 na čelu.
Lokacija nije navedena a snimak je iz 197x.godine
Izvor : ebay
Lokacija nije navedena a snimak je iz 197x.godine
Izvor : ebay
-
- Vozovođa
- Pridružio se: 03 Jan 2016, 19:34
- Kontakt:
Autor fotografije je pogrešno zapisao jer nije u pitanju lokomotiva 53-005, već 18-005 sa dvodelnim vozom na relaciji
Maribor - Murska Sobota ( prvi deo ) + Čakovec ( drugi deo ), dobro se prepoznaju službena kola na početku i kraju voza.
Lokacija bi trebala biti između Maribora i Pragerskog jer je prepoznatljiva dvokolosečna pruga.
Takođe razlika između parnih lokomotiva ser.18 i 53 su za bolje poznavaoce veoma uočljive,dovoljno je uporediti dimnička
vrata na čelu lokomotive i već će se primetiti konstruktivna razlika lokomotiva navedenih serija.
Hvala g.Tanka vatra na objašnjenju. Tako je pisalo a i fotografija je dosta mutna.