Lokomotiva serije 30 ispred ložionice u Drvaru :
Lokomotive serije JŽ 30
Moderator: ivanjz
Re: Lokomotive serije JŽ 30
Ne bi ovo bila serija 30. Ista je bila namjenjena za normalnotračne lokomotive. To bi trebao biti broj lokomotive. JŽ (JDŽ) kod nacionalizacije poslije '45 je preuzeo i lokomotive koje su pripadale privatnim vlasnicima i kako je to bilo svega 1-2 primjerka je jednostavno zadržao stare oznake. Isto je tako bilo sa normalnotračnim lokomotivama. Znala je biti lokomotiva sa orginalnim talijanskim brojem osim oznake vasništva. Bila je jedna takva u S.Moravicama kao manevarka.
Re: Lokomotive serije JŽ 30
U prvu ste g.mali.paja i hvala na objašnjenju.
Mene je povukla fotografija g.Bratea i mislio sam da je došlo do prenumeracije posle rata.
Izgleda da je dodata sam oznaka JŽ na svakoj lokomotivi a ostavljeni brojevi. Možda su se neki brojevi i preklapali sa brojrvima UNRA lokomotiva ?
Po ovoj fotografiji je postojala lokomotiva ovog tipa i broj 32. Snimak je iz Ličke Kaldrme :
Mene je povukla fotografija g.Bratea i mislio sam da je došlo do prenumeracije posle rata.
Izgleda da je dodata sam oznaka JŽ na svakoj lokomotivi a ostavljeni brojevi. Možda su se neki brojevi i preklapali sa brojrvima UNRA lokomotiva ?
Po ovoj fotografiji je postojala lokomotiva ovog tipa i broj 32. Snimak je iz Ličke Kaldrme :